Названа найкорисніша каша для схуднення

Крупа кіноа (кінва, квіноа, квіноя, рисова лобода, лебеда, кінуа) – один із найпопулярніших в світі продуктів для здоров’я і схуднення, оскільки містить всі дев’ять незамінних амінокислот. Недарма 2013 рік був проголошений ЮНЕСКО роком кіноа.

Чому кіноа вважають супер-фудом

В одній склянці кіноа (185 г) міститься: білок (8 г); клітковина (16 г); марганець (58% від рекомендованої добової норми); магній (30% від добової норми); фосфор (28% від добової норми); фолієва кислота (19% від добової норми); мідь (18% від добової норми); залізо (15% від добової норми); цинк (13% від добової норми); калій (9% від добової норми); вітаміни групи В (В1, В2, В3 і В6); залізо, калій, кальцій, фосфор, вітамін Е; антиоксиданти.

Цікаво! За часів інків лобода вважалася «матір’ю всіх зерен», а сьогодні вона стала улюбленим продуктом ресторанів органічної їжі. У супермаркетах можна знайти кіноа трьох видів: білу, червону і чорну, всі вони однаково корисні і мають однакову калорійність (370 калорій на 100 г).

Властивості крупи кіноа

В це важко повірити, але регулярне вживання кіноа може творити дива з вашим організмом. Усе завдяки цілющим властивостям цього супер-фуду: потужні антиоксидантні властивості кіноа виводять з організму шлаки і токсини (завдяки природним флавоноїдам – кверцетину і кемпферолу); здорове схуднення (клітковина і білок у складі кіноа притупляють апетит і допомагають позбутися зайвих кілограмів); не містить глютену; контролює здоровий рівень цукру в крові (має низький глікемічний індекс – 53); нормалізує тиск (знижує рівень «поганого» холестерину); загоює рани (містить амінокислоту – лізин); має антистресовий ефект.

Важливо! Крім магнію, калію, цинку і заліза, кіноа містить фітинову кислоту, яка заважає цим корисним мікроелементам засвоїтися. Щоб зробити крупу «біодоступною», перед приготуванням її необхідно замочити у воді.

Як їсти кіноа

Кіноа можна приготувати як звичайну кашу на гарнір, а можна придумати щось оригінальніше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів