При гіпертонії варто вживати моцарелу, тофу або козячий сир. До такого висновку дійшла американська команда дієтологів на чолі з Сарою Шенкер.
За словами експерта, через великий вміст солі в сирах, гіпертонікам доводиться відмовляти від цього продукту, не дивлячись на велику кількість в них кальцію і інших корисних мікроелементів. Однак слобосоленая і нежирна моцарелла стане відмінним рішенням проблеми.
«Багато людей для зниження кров’яного тиску прибирають з раціону сир. Не треба цього робити. Якщо у вас високі рівні холестерину або кров’яного тиску, слід контролювати вживання продуктів з високим вмістом жирів », – зазначила фахівець.
Крім моцарели, дієтолог також радить звернути увагу на сир і білі сири – тофу або козячий сир. Ці продукти забезпечать організм необхідною йому кальцієм.