Лікарі розповіли, якими продуктами небезпечно закушувати спиртне

Українці все частіше купують алкоголь в якості способу розслабитися і забути про проблеми. Однак спиртні напої в поєднанні з деякими речовинами можуть бути смертельно небезпечними. Тому медики ще раз нагадали, що алкоголь під забороною, якщо людина проходить лікування медикаментами. Також існують інші несподівані заборони.

Лікарські засоби
Дослідження показали, що будь-які ліки не можна вживати, якщо в організм потрапляє спиртне. Такі напої змінюють склад препаратів і може змінитися вплив на організм. Зокрема, страждають внутрішні органи від великого навантаження і токсичності.

Енергетики
Алкоголь не сумісний з напоями, які покликані відновити бадьорість. Так як в їх складі міститься кофеїн та інші речовини, що активізують роботу нервової системи. Вони збуджують нервову систему, а алкоголь її пригнічує. Такий небезпечний мікс призводить до того, що людина не контролює кількість випитого. В результаті алкоголь і енергетики у великій кількості можуть привести до інфаркту або інсульту.

Маринади
Мариновані і солоні огірки, капуста, помідори та інші овочі завжди вважалися найкращою закускою до міцних спиртних напоїв. Медики розвінчали цей міф і розповіли, чому ці продукти не можуть поєднуватися з алкоголем.

Вся справа в оцті. Він уповільнює всмоктування і перетравлення алкоголю в організмі людини. В результаті токсичність етанолу підвищується і наступає стан, коли страждає печінка і нирки.

Солодощі
У більшості випадків вино та інші напої прийнято закушувати солодощами і фруктами. Однак і це може мати негативний вплив на організм. Медики пояснили, що алкоголь має нульову харчову цінність (корисність) і дуже велику енергетичну (калорійність), організм переробляє його в першу чергу. При вживанні солодощів і фруктів цукор витісняє в черзі на переробку спиртне, тому воно довше затримується в організмі, що може привести до серйозного отруєння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів