Дієтолог назвав безпечну норму сала

Сало вважається корисним, але не найбільш дієтичним продуктом у світі. Дієтолог розкрила скільки можна (і потрібно) споживати сала.

Існує міф про те, що через сало з’являється целюліт і надмірна вага. Однак це дійсно всього лише міф. Дієтолог каже, що целюліт і зайва вага з’являться від будь-якої їжі, з’їденої занадто багато.

Тим людям які сидять на дієті можна їсти сало, але не більше 30 грам два рази в тиждень. Сало надзвичайно корисне спортсменам, вагітним і годуючим жінкам, курцям. Все тому, що в ньому багато вітамінів А, D, Е, жирних кислот і селену. Також сало буде не зайвим в меню і в онкохворих.

Незважаючи на всі позитивні властивості сала, його не рекомендують їсти людям з жовчнокам’яною хворобою, холециститом і панкреатитом. Також дієтолог порадила не купувати так зване штучне сало, яке винайшли в минулому році студенти з України.

Воно позиціонує себе як менш шкідливий і з таким же смаком продукт, але справи йдуть не так. Дієтолог впевнена, що перевага натурального сала якраз в тому, що воно не містить хімікатів, тоді як штучне може містити непотрібні організму сполуки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів