Медики розповіли, кому не можна їсти банани

Медики розповіли, кому не слід їсти банани. Навіть абсолютно здорові люди після вживання даних плодів можуть відчувати здуття живота, в ряді випадків спостерігається харчова алергія, самопочуття може погіршитися.

Згідно з дослідженням, проведеним фахівцями Harvard Health Publications, банани вкрай корисні. Разом з тим їх не можна їсти при захворюваннях серця і варикозі, так як вони сприяють виведенню рідини з організму, при цьому збільшується густота крові. Стиглі плоди не рекомендуються діабетикам, разом з тим для них повноцінною їжею стануть варені або незрілі банани. При підвищеному тиску названі фрукти вживати не слід, радять фахівці, так як відбувається згущення крові. При подразненні кишечника плоди їсти не можна через відтік жовчі і накопичення газів, в ряді випадків спостерігається здуття живота.

Людям, що страждають від ожиріння, банани вживати не можна, так як їх штучне дозрівання викликає конвертацію клітковини і крохмалю в вуглеводи з високим глікемічним індексом. Це призводить до підвищення рівня цукру в крові і сприяє активному розмноженню жирових клітин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів