Вчені назвали найважчу роботу в світі

На одних роботах важко фізично, на інших – морально. А є такі, які поєднують обидві проблеми.

– З фізичною працею все більш-менш зрозуміло: існує цілий список небезпечних професій. Перші рядки в ньому займають шахтарі, оператори хімічних виробництв і радіологи. Є в переліку військові і поліцейські, – пише автор.

Однак у будь-якій професії є і інша сторона – «стресова». За статистикою, 40% людей переживають через невдачі в кар’єрі і 25% називають роботу головним джерелом хвилювань в своєму житті.

Робота, від якої у вас смикається очі і трясуться руки, небезпечна для здоров’я. Вона може привести до інсульту та ішемічної хвороби серця, а ще викликати депресію, головні болі, шкірні захворювання і навіть підвищити рівень холестерину.

Офіціанти, медсестри і санітари, соціальні працівники та продавці-консультанти. Загалом, всі ті люди, які по роботі змушені догоджати клієнтам – це найбіль морально важкі і руйнівні професії в світі.

Працівники сфери обслуговування на 22% частіше виявляються жертвами інсульту або ішемічної хвороби. Найбільше страждають жінки: для їх серця і судин така робота згубна.

20-30% людей в світі зайняті в областях, які можуть довести до лікарняного ліжка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів