Без кави і за 5 хвилин: медики розповіли, як швидко прокинутися в ранці

Експерти розповіли, як з легкістю прокинуться і швидко підбадьоритися вранці. Секретом поділилося видання WonderZine .

1. Відразу дієва порада: не відкладайте сигнал будильника. Десять болісних хвилин в ліжку в очікуванні неминучого не додадуть бадьорості. До того ж деякі медики відзначають, що, знову дрімаючи після пробудження, ми часто занурюємося в глибшу фазу сну, а значить, почати день буде ще складніше.

Щоб прокидатися в правильній фазі, пробуйте трекери для сну – у вигляді додатків для смартфона на кшталт Sleep Cycle або спеціальних гаджетів. Завдяки сенсорам руху він визначить найкомфортніший час пробудження і повідомить про це ненав’язливими звуками.

2. Є теорія, згідно з якою з ранку потрібно протриматися на ногах всього дев’ять хвилин – і ви будете вже не такими сонними. Почніть хоча б з п’яти: пройдіться по квартирі, або сходіть в теплий душ, заваріть чай або каву. На той час, коли будильник знову задзвенить, ви, можливо, підбадьоритеся і зрозумієте, що повертатися в ліжко вже немає сенсу.

3. Пийте воду. Не всім подобається розвивати в собі цю звичку, але більшості вона йде на користь. Відновіть водний баланс після нічного відпочинку – і організм отримає необхідні життєві сили. Не потрібно з самого ранку шмагати рідину літрами – для початку просто промочіть горло парою ковтків.

4. Вмившись і випивши води, зробіть зарядку з декількох неспішних вправ. Спорт відмінно бадьорить, але переконатися в цьому можна тільки на особистому досвіді.

5. Ранкові зустрічі і рутинні справи просуваються куди легше, коли ми ситі. Головне – не об’їдатися, інакше замість енергійності прийде млявість і сонливість. З’їжте страву, багату білком.

Джерело

Поділись


Новини партнерів