Медики назвали продукти, що провокують прискорене старіння

Зарубіжні експерти склали список продуктів, які провокують прискорене старіння, тому рекомендується мінімізувати їх споживання. Список включає в себе харчові вироби з цукром і маргарин.

За словами фахівців, на швидкість старіння впливають багато факторів, включаючи генетику. Куріння, перебування на сонці і особливо дієти також мають величезне значення. Як показали дослідження, маргарин приносить велику шкоду організму, так як він містить транс-жири, які підвищують ризик хронічних захворювань. Він також пов’язаний з рівнем гідратації організму, що позначається на появі передчасних зморшок. Всі продукти швидкого приготування несуть в собі ризики виглядати старшою за свої роки через велику кількість солі. Натрій може викликати затримку води в організмі, що може призвести до серйозних проблемами не тільки з нирками.

Енергетичні напої містять велику кількість кофеїну, інших небажаних складових. Ця комбінація може пошкодити зуби, а також сприяти зневоднення. Цукор є ворогом суспільства №1, коли справа доходить до передчасного старіння. Рафінад є ключовою причиною ожиріння і запалення, не кажучи вже про карієс.

Хліб і макаронні вироби з рафінованої білої муки мають високий глікемічний індекс, що означає, що вони дуже швидко підвищують рівень цукру в крові. Це безперечно позначиться на зовнішньому вигляді людини. Останні дослідження показали, що консервоване м’ясо через вміст в ньому нітратів і нітритів, які використовуються для збереження, піддає тіло ризику раку. Це безпосередньо пов’язано з прискореним старінням. Завершує список алкоголь, вживання якого слід обмежити, особливо це стосується цукровмісних напоїв.

Джерело

Поділись


Новини партнерів