Ці продукти допоможуть вам прискорити схуднення, урізноманітніть ними свій раціон і результат не змусить себе чекати.
Суп
З’їдаючи суп на початку трапези, ти знижує рівень калорійності всього прийому їжі, насичуючись так само, як і більш «важкими» продуктами.
Гриби
«Коли наступають більш холодні місяці з меншою кількістю сонячних променів, споживання вітаміну D з їжі стає надзвичайно важливим. Дослідження показують, що низький рівень вітаміну D може збільшувати кількість вісцерального жиру», — говорить доктор Кейлін Сен-Джон. Заповнити прогалину вам допоможуть гриби.
Малина
І хоча фруктоза є такою ж некорисною як і звичайний цукор, вживаючи її зі свіжих фруктів ви не наносите шкоду організму. У свіжій та замороженій малині міститься багато клітковини, що допомагає контролювати рівень глюкози в крові, прискорюючи схуднення.
Кокосова олія
Дослідження показують, що кокосова олія не володіє негативним впливом на рівень ліпідів у крові, як колись вважалося, тому і не відкладається зайвими кілограмами у вас на боках.
Артишоки і спаржа
Ці овочі багаті пребіотиками, кислотою, яка запускає процес схуднення, відновлюючи клітини організму після запалення.
Яйця
Дослідження, опубліковане в журналі International Journal of Obesity, показало, що люди, які їли на сніданок яйця, а не інші продукти з такою ж калорійністю, втратили на 65% більше ваги, і зменшили обсяг талії на 34%. Природно, дотримуючись загальної низькокалорійної дієти.
Перець чилі
У ньому міститься капсаїцин, компонент, відомий своїми можливостями збільшувати насичення організму, тим самим знижуючи загальну кількість спожитих калорій.
Водорості
Додайте норі, хидзики, вакаме, арам і комбу у свій раціон, вони ефективно борються із запальними процесами в організмі.
Броколі
Дослідження підтверджують, що темно-зелені овочі, наприклад, броколі, зменшують кількість жиру на животі, а також знижують ризик розвитку діабету другого типу.
Бобові
Вони досить низькокалорійні, при цьому містять багато клітковини, і тому ідеальні для насичення в період схуднення.
Йогурт
Натуральні йогурти з пробіотиками прискорюють схуднення, що підтвердило дослідження, опубліковане в журналі British Journal of Nutrition.
Часник
Часник вбиває тільки бактерії, що провокують запалення, не чіпаючи корисну мікрофлору, а ще він багатий на речовину інулін, яка допомагає організму ефективніше перетравлювати їжу, і стабілізує рівень цукру в крові.
Квашена капуста
Ферментовані продукти, такі як квашена капуста, мариновані овочі і капуста кімчі, є одними з кращих джерел пробіотиків — форми хороших бактерій, які підтримують здорове травлення та зменшують здуття.
Авокадо
Нездорові жири в обробленої їжі, м’ясі і сирі живлять тип бактерій, які викликають запалення і змушують тіло накопичувати жир, а здорові жири з високим вмістом омега 3 і 6 (авокадо, горіхах, оливковій олії і лососеві), що діють протилежно. Вони забезпечують тебе запасом енергії, надовго приборкуючи почуття голоду.
Цибуля
Тоді як пробіотики сприяють зростанню хороших бактерій, пребіотики живлять ті, які вже є в організмі. Пребіотичні продукти, такі як цибуля і цибулю-порей, виробляють речовини, які покращують чутливість до інсуліну і збільшують кількість спалюваного жиру.
Вода з лимоном
Дієтологи радять пити її ранком і після кожного прийому їжі, щоб запустити процес травлення.
Листова зелень
Шпинат, кейл, китайська капуста — без них просто не обійтися, якщо ви хочете побудувати правильний раціон.
Ківі
Ківі містить арабіногалактан, речовину, яка підживлює здорові бактерії, покращуючи метаболізм і вбиває кишкову паличку.
Вівсянка
“Цілі зерна не тільки поглинають воду, щоб ви відчували себе ситими, але також володіють високим вмістом розчинних волокон, які пригнічують голод”, — говорить Бонні Тауб-Дікс, автор книги Read It Before You Eat It.
Грейпфрут
Грейпфрут або інший цитрусовий після вечері завадить вам захотіти солодощі на ніч.