Лікарі розповіли, кому категорично не можна їсти полуницю

В першу чергу, полуниця – це, звичайно ж, відмінний десерт, але не менш активно вона використовується в лікувальних і косметичних цілях.

Полуниця містить масу корисних речовин, необхідних для здоров’я жінок. Ця ягода по праву вважається одним з головних джерел мінералів. У ній міститься залізо, магній, калій, кальцій, натрій, фосфор, кремній, цинк і мідь.

Крім того, до складу полуниці входить цілий комплекс вітамінів, в тому числі А, В і С. Це відомі антиоксиданти, завдяки яким шкіра стає пружною і еластичною. Полуниця багата фолієвою кислотою, незамінною для нормальної роботи репродуктивної системи.

Корисна полуниця і в боротьбі з целюлітом: дрібні кісточки ягоди виступають в ролі пілінгу, стимулюючи кровообіг в проблемних зонах, а кислоти відбілюють шкіру і підвищують її пружність.

Полуниця, завдяки невеликій калорійності, є популярним продуктом під час дієт і розвантажувальних днів. Вона має м’який проносний ефект, тому сприяє очищенню кишечника і детоксикації всього організму.

Вживання полуниці покращує зір, допомагає при подагрі, зміцнює пам’ять, прискорює обмінні процеси в організмі. Завдяки саліциловій кислоті полуниця має протизапальну властивість.

шкода полуниці

Велика кількість фруктових кислот в складі полуниці робить її шкідливою для людей з проблемами шлунково-кишкового тракту. Не рекомендується вживати полуницю і при гіпертонії, особливо хворим, які приймають препарати на основі енапрілу.

У поєднанні з ягодою він може створити підвищене навантаження на нирки.

Полуниця – досить сильний алерген, тому додавайте її в меню поступово. А полуничні маски для обличчя спочатку тестуйте на невеликій ділянці шкіри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів