Медики назвали крупу, яка допомагає нормалізувати інсулін в крові

Вчені встановили, що вживання продуктів з ячменю допомагає нормалізувати інсулін в крові.

Фахівці Технічного дослідницького центру VТТ в Фінляндії закликають збагачувати раціон цільнозерновими продуктами. За їх словами, регулярне вживання цільних зерен може зменшити ризик ожиріння та інших хвороб, пов’язаних з метаболічними порушеннями – діабет другого типу та хвороб серця і судин.

Особливим чином дослідники виділяють продукти з ячменю. Їх присутність в раціоні фахівці пов’язують з нормалізацією рівнів глюкози та інсуліну.

В процесі перетравлення ячменю, на думку фінських вчених, активізується гормон GLP-1, завдяки чому знижується ризик розвитку метаболічних відхилень.

GLP-1 використовується як лікарський засіб для зниження цукру в крові і лікування від ожиріння, але організм може виробляти його самостійно, якщо в харчуванні міститься досить цільного зерна “, – розповіли автори проекту.

Примітно, що саме ячмінь є лідером серед круп за вмістом фосфору – мікроелемента, якого не вистачає багатьом сучасним людям. Даний компонент необхідний для нормального обміну речовин, засвоєння кальцію і регулювання мозкової діяльності. Для того, щоб отримувати його на регулярній основі, досить частіше включати в меню крупи – перлову і ячмінну.

Джерело

Поділись


Новини партнерів