Спина без складок та ідеальна талія! 5 найкращих вправ

Найефективніші вправи для стрункої талії, які можна виконувати в домашніх умовах – в цій статті.

Красива і струнка талія – мрія кожної дівчини. Швидше починайте виконувати необхідні вправи, і вже через деякий час ви побачите, як ваша талія стає окресленою, а зайві сантиметри на боках стрімко тануть. Починайте робити фігуру мрії вже сьогодні!

Вправи, які допоможуть накачати прес і ефективно підтягнути талію

Вправа для талії №1

Ні для кого не секрет, що коли мова заходить про прес, вправа планка є найбільш ефективною для цієї зони. Планка зміцнює косі м’язи живота, що допомагає досягти гарного об’єму талії.

Опустіться в позицію планки на ліктях. Підніміть праву ногу і потягніть коліно вбік, зберігаючи ноги паралельними до підлоги. Поверніться у вихідне положення і зробіть 2-3 підходи по 10 повторень на кожен бік.

Вправа для талії №2

Баланс, якого треба дотримуватися при виконанні цієї вправи, включає в роботу всі м’язи пресу, в тому числі й ті, які підтягують талію. Для виконання цієї вправи знадобиться одна гантеля вагою 2-3 кг.

Сядьте на підлогу і зігніть коліна. Візьміть гантель і утримуйте перед собою її на рівні грудей. Підійміть ноги, відірвавши їх від підлоги і злегка нахиліть тулуб назад (щоб балансувати). Повільно робіть скручування: спершу нахиляйтеся вправо, робіть паузу, потім повертайтеся і робіть нахиляння вліво. Виконуйте 2-3 підходи по 10-15 скручувань (1 скручування = нахиляння вправо + вліво).

Вправа для талії №3

Наступна вправа для талії – одночасно динамічна і статична. Динаміка допомагає підтягнути м’язи пресу і зробити талію більш вираженою, а статика ефективно спалює жир на животі та боках.

Для виконання цієї вправи вам знадобиться м’яч для фітнесу. Почніть з положення планки на ліктях. М’яч повинен знаходитися прямо під вашими плечима. Починайте повільно котити м’яч вперед доти, поки вам комфортно (15-30 см). Зробіть паузу, а потім котіть м’яч назад у вихідне положення. Зробіть 3 підходи по 10-20 повторень.

Вправа для талії №4

Ця вправа – ще один крок на шляху до стрункої та підтягнутої талії. Вона змушує контролювати і утримувати вагу власних ніг, завдяки чому чудово опрацьовує косі м’язи преса – головну групу м’язів, яка відповідає за красиву талію.

Лягніть на спину, ноги разом і витягніть руки в сторони. Підійміть зімкнені випрямлені ноги і починайте їх повільно опускати вправо. Поперек при цьому повинен не відриватися до підлоги. Зробіть 3 підходи по 10-25 повторень і приступайте до виконання останньої вправи.

Вправа для талії №5

Оскільки ця вправа для талії виконується з навантаженням, ваші косі м’язи будуть працювати ефективніше, ніж при виконанні звичайних бічних нахилів. Для його виконання знадобиться одна гантеля вагою 2-3 кг.

Випрямтесь, ноги на ширині плечей. Візьміть гантелю в праву руку, а ліву підніміть над головою. Повільно нахиляйтеся вправо, опускаючи гантелю. Коли вона досягне рівня щиколотки, повільно повертайтеся у вихідне положення. Виконайте 10 повторень в один бік, а потім ще 10 в інший. Зробіть 2-3 підходи цієї вправи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів