Споживання цього продукту покращує зір

Регулярне споживання риби – в тому числі в консервованому вигляді – дозволяє зберегти зір в старості, з’ясували вчені.

Продукти, що містять омега-3 жирні кислоти, допомагають знизити ризик погіршення зору на 42 відсотки, виявили вчені з Гарвардського університету.

Команда дослідників протягом 10 років спостерігала за 38000 жінок похилого віку, які не скаржилася на погіршення зору і просила їх окреслити свої переваги в їжі, в тому числі відповісти, чи вживають вони омега-3 жирні кислоти.

Дослідники виявили, що жінки, які споживали багато риб’ячого жиру, не скаржилися на зір.

Вживання однієї або більше порцій риби в тиждень на 42 відсотки знижує ризик втрати зору в порівнянні з вживанням однієї порції в місяць.

Керівник дослідження Вільям Крістен вважає, що «низький ризик пов’язаний насамперед зі споживанням рибних консервів з тунця і іншої риби.

Хоча консерви тунця не містить стільки ж омега-3 як риба свіжого тунця, але вони все одно дуже корисні. Тому що в раціоні більшості опитаних літніх людей з хорошим зором виявилися саме бутерброди з консервованим тунцем ».
Джерело

Поділись


Новини партнерів