Ці симптоми попереджають нас про нестачу кальцію в організмі

Кістки на 70% складаються з кальцію, але дуже важливо, щоб цього мінералу вистачало не тільки для кісток, але і для нервової системи і клітин тіла …

Недолік кальцію може призвести до остеопорозу. Тому важливо включати його в свій раціон. Особливо в літньому віці, коли прогресує втрата кальцію з організму.

Щоб визначити, чи страждаємо ми від дефіциту кальцію, нам потрібно тільки подивитися на сигнали, які посилає наше тіло. Це ряд симптомів, які можуть не мати прямого відношення до кісток. Але також попередити нас про необхідність поповнити запаси цього мінералу. Знання цих ознак допоможе нам вирішити проблему швидко і просто, не чекаючи розвитку серйозних захворювань.

Симптоми, які вказують на дефіцит кальцію:

М’язові спазми

Коли ми страждаємо від м’язового спазму, перше, про що ми зазвичай думаємо, це те, що ми перевантажені або відчуваємо нестачу калію. Однак, коли ці судоми виникають занадто часто і в таких повсякденних діях, як ходьба або рух рук під час роботи по дому, то це може бути явною ознакою нестачі кальцію в кістках.

Суха шкіра і проблеми з нігтями

Кальцій допомагає регенерувати тканини і замінювати старі клітини новими. При цьому шкіра і нігті є областями тіла, де це явище найбільш помітно. Якщо ваша шкіра стала більш сухою, ніж зазвичай, то вам варто включити в свій раціон більше кальцію.

Біль в кістках і м’язах

Біль в кістках можна сплутати з болем в суглобах при таких захворюваннях, як артрит або остеоартрит. А також може бути пов’язано зі старими травмами або просто зменшенням кількості кальцію в кістках.

Випадання і ламкість волосся.

Як ми вже говорили на початку цієї статті, кальцій необхідний не тільки для кісток, але і виконує важливі функції в багатьох інших частинах тіла, таких як волосся. Дефіцит цього мінералу може зробити наше волосся ламким, тьмяним і сприяти їх випаданню.

Високий кровяний тиск

Коли нам не вистачає кальцію, підвищується ймовірність розвитку гіпертонії. Ця хвороба може супроводжуватися кровотечею з носа. А також більш-менш інтенсивними головними болями.

Передменструальний синдром і менструальний біль

Залежно від жінки менструація може супроводжуватися болем і набряком в животі. А також затримкою рідини, занепокоєнням і навіть депресією. Це відбувається через великі гормональні зміни в цей період. Наукові дослідження виявили, що правильна кількість кальцію допомагає зменшити біль і інші симптоми.

Джерело

Поділись


Новини партнерів