Фахівці назвали найкорисніший для кишечника весняний продукт

У цю пору року, для зміцнення імунітету і оздоровлення роботи кишечника дуже корисно їсти спаржу.

Авторитетне наукове видання Medical Express опублікувало на своїх сторінках слова фахівців про те, що спаржу можна сміливо вважати найкращим весняним продуктом для підтримки здоров’я кишечника.

У чому її користь?

Аспаргін, один з найцінніших компонентів спаржі, активує виведення з організму токсинів. 

Спаржа є джерелом природних пребіотиків, що стимулюють життєдіяльність корисних бактерій в кишечнику.

Полісахарид інулін, що міститься в спаржі є харчуванням для колоній корисних бактерій, що населяють товстий кишечник, а цинк зміцнює сполучну тканину кишечника і стінок шлунка.

Багата спаржа і на антиоксиданти, що захищають травну систему від негативного впливу агресивних чинників.

Вживай спаржу у вигляді гарніру або основного блюда. Фахівці рекомендують вибирати спаржу з закритими і твердими «наконечниками» – вважається, що саме в ній більше корисних мікроелементів.

Поділись


Новини партнерів