Дієтологи назвали продукти, від яких старіє організм

Активне вживання цих продуктів негативно впливає на вироблення білків і гормонів, а також провокує запальні процеси – все це прискорює зовнішнє старіння.

Цукор. За словами одного із зарубіжних фахівців, доктора Тревор Кейтс, цукор прискорює старіння шкіри, сприяючи руйнуванню колагену – білка, що забезпечує шкірі рівність, гладкість і пружність. Крім колагену, цукор може руйнівно діяти і на волокна еластину, в результаті чого шкіра стає млявою.

Слід знати, що з віком утворення колагену і еластину природним чином знижується, і в великій кількості цукор, який ви вживаєте, лише прискорює цей процес.

Кофеїн. Можливо, кава і бадьорить, але вона сприяє утворенню зайвих зморшок. Як зазначає експерт Мелісса Лорк, кофеїн сприяє вивільненню кортизолу – гормону стресу, підвищена концентрація якого може провокувати розвиток запальних процесів, що прискорюють старіння зовнішності.

Алкоголь. Його вживання може стати причиною ранніх зморшок, оскільки спиртне викликає зневоднення, що робить шкіру сухою і тьмяною, схильною до висипань. Дієтолог і автор книг про правильне харчування Кара Лідон додає, що алкоголь також викликає порушення циклів сну, не даючи організму повноцінно відпочивати – на зовнішності це може позначитися тільки однозначно погано.

Сіль. Експерти вважають, що вживання солі в кількості, що перевищує 2 300 мг в день, може викликати набряклість. Найбільш завзятим любителям солоних закусок, за їхніми словами, загрожують запальні шкірні процеси і екземи.

Обгорілі шматочки їжі. Очищаєте ви шашлик від чорних обгорілих шматочків, коли їсте? Фахівці застерігають про те, що вживання в їжу підгорілих фрагментів їжі сприяє запальним процесам і пошкодженню колагену, з якими пов’язано прискорене старіння шкіри. Вони радять ретельно очищати їжу від таких «вугіллячок».

Джерело

Поділись


Новини партнерів