Що станеться з нашим здоров’ям, якщо перейти з кави на чай?

Якщо вам набридла ваша ранкова кава, або ви просто хочете щось змінити в житті – переходьте на чай! І подивіться, скільки всього прекрасного трапиться з вашим здоров’ям (втім, кава теж дуже, дуже корисна для здоров’я – так що потім все-таки можете до неї повернутися).

Ваші зуби стануть білішими
Одна з причин, через яку наша посмішка втрачає білизну – чергова чашка кави. І ще одна. І ще. Чай також має здатність робити наші зуби темніше, але все ж не так сильно, як кава. Особливо якщо віддавати перевагу зеленому чаю.

Рівень холестерину може знизитися
Це справедливо, якщо ви віддаєте перевагу еспресо або каві у френч-пресі: в цих напоях містяться сполуки, які можуть підвищувати рівень шкідливого холестерину ЛПНЩ, який погано впливає на серце і судини. Не хочете розбиратися, яка кава корисна, а яка ні? Переходьте на чай!

Ви станете рідше страждати від печії
Якщо часто пити каву, може розвинутися печія – через те, що кофеїн впливає на м’яз між шлунком і стравоходом і в цей простір проникає шлунковий сік. Незважаючи на те, що в чаї теж багато кофеїну, він такого ефекту не створює і печію викликає набагато рідше.

Ваш сон покращиться
У чаї міститься багато кофеїну, в деяких сортах його в кілька разів більше, ніж у каві – але при цьому він не такий небезпечний для нашого сну, як кава. Так що якщо ви регулярно рахуєте овець , замість того, щоб відпочивати, спробуйте перейти на чай замість кави.

Ви будете менше нервувати
Якщо ви п’єте багато кави (багато – це більше чотирьох чашок в день), швидше за все, ваша нервова система отримує занадто сильну стимуляцію. Це може виражатися в підвищеному рівні тривоги, дратівливість і нервозність. Якщо це ваш випадок, спробуйте перейти на чай – ну, або просто пийте менше кави.

Ви позбудетеся від м’язових спазмів
Судоми або синдром неспокійних ніг? Справа може бути в нестачі магнію. А ось дефіцит магнію може з’явитися через каву, яка перешкоджає засвоєнню цього корисного мікроелемента організмом. Спробуйте на якийсь час перейти на чай – можливо, це допоможе впоратися з судомами і спазмами.

Ви збережете здоровий баланс рідини
Після кожної чашечки кави варто випивати склянку води, щоб зберегти здоровий баланс вологи в організмі. Чай ж не володіє таким ефектом і допомагає утримувати вологу всередині.

Джерело

Поділись


Новини партнерів