
Просто додайте ці продукти в свій раціон і ви позбавитеся від цієї проблеми легко і просто!
М’язові спазми – це дуже болючі і тривалі мимовільні скорочення м’язи або групи м’язів.
Причини судом: гіперактивність периферичного нерва, нервово-м’язові захворювання, недолік мінералів, а також деяких вітамінів
Основні мінерали, дефіцит яких провокує появу м’язових спазмів, такі: кальцій, калій, магній, натрій.
кальцій
Кальцій є фундаментальним мінералом в процесі скорочення м’язів. Низький рівень кальцію викликає роздратування м’язів. Це призводить до м’язових спазмів, особливо в м’язах спини і ніг.
калій
Цей мінерал виконує дуже важливу функцію, коли мова йде про передачу нервових імпульсів через клітинну стінку. Він втручається в регулювання клітинного осмотичного балансу, тобто в концентрацію речовин всередині і зовні клітини.
Це частина натрієво-калієвого обміну. Зокрема, його функція полягає в тому, щоб забезпечити розслаблення м’язів після припинення нервового імпульсу, який викликав скорочення м’язів.
Отже, дефіцит калію перешкоджає м’язовому розслабленню і сприяє появі судом і м’язових болів.
натрій
Натрій, як ми вже згадували вище, також втручається в механізм натрієво-калієвого обміну. Його дефіцит сприяє дисбалансу іонів на обох сторонах м’язової мембрани.
Це сприяє зниженню функціональності клітини, роблячи її більш схильною до м’язових спазмів.
магній
Магній є частиною скорочення м’язів. А також він важливий для адекватного скорочення м’язів. Відсутність цього сприяє появі м’язових спазмів і болів. А також він повинен бути в ідеальній рівновазі з електролітами, зазначеними вище.
Дізнайтеся, з яких джерел їжі ви можете отримати ці мікроелементи і, таким чином, уникнути судом і болів в м’язах.
джерела кальцію
Найбільш значними джерелами кальцію є наступні: риба, така як лосось, анчоуси і сардини. А також овочі. такі як капуста, цвітна капуста, мангольд, шпинат, цибуля і броколі.
Бобові, такі як нут, сочевиця, квасоля різних видів (біла, червона і т. п.).
Особливо багаті яйця і горіхи, такі як мигдаль, кунжут і насіння соняшнику і гарбуза.
джерела калію
Калій – це мінерал, який ми легко знаходимо в різних продуктах, серед найважливіших: м’ясо, як червоне, так і куряче, а також риба, як лосось, тріска, сардини. Фрукти є важливим джерелом калію, такі як банани, авокадо, цитрусові, ківі й абрикоси.
А також овочі, такі як броколі, картопля, помідори і гарбуз.
джерела натрію
Натрій – це мінерал, що входить до складу солі. Особливо рекомендується вживати Гімалайську сіль.
джерела магнію
Жир, кальцій і вітамін D сприяють засвоєнню магнію, а алкоголь зменшує його. Найбільш важливими джерелами їжі є: кунжут, кукурудза, горіхи (мигдаль, фундук, фісташки і т. Д.), Сирі овочі, цільні насіння, какао, а також шоколад.
Тому бажано дотримуватися дієти якомога більше збалансованої і правильної гідратації. Особливо, коли виконуються інтенсивні вправи, і в дуже жарких умовах, які відповідальні за значну втрату води і електролітів в результаті поту.