6 продуктів, які допоможуть запобігти утворенню смертельного згустку крові!

Ось так легко можна значно знизити ризики розвитку тромбів!

Згустки крові, які утворилися в венах наших ніг, називаються тромбозом глибоких вен, або ТГВ, і вони можуть бути смертельними. Згусток не тільки блокує кровотік в ураженій області, він може потрапити в серце або легені, де він може стати смертельним.

Певні захворювання підвищують ризик розвитку ТГВ, включаючи рак, хвороби серця, запальні захворювання кишечника і спадкові порушення згортання крові. Але є ризик для всіх, навіть за відсутності цих умов. Ось чому так важливо усвідомлювати ту роль, яку відіграє харчування в формуванні ТГВ. Насправді ви можете багато чого зробити, щоб змінити ситуацію.

ТГВ піддається лікуванню, якщо ви виявили його досить рано. Але навіщо ризикувати, якщо так легко можна значно знизити ризики розвитку тромбу!

Ми пропонуємо вам 6 продуктів для запобігання утворенню тромбів:

1. Пийте воду

Одним із серйозних факторів, що сприяють утворенню тромбів, є зневоднення. Коли вам не вистачає води в крові, вона густіє. Це збільшує ризик утворення згустку.

Хороший спосіб перевірити, чи достатньо вашому організму води, – це подивитися на колір вашої сечі. Вона має бути світло-жовтого або майже прозорою. Якщо вона оранжевого або коричневого кольору, то ви не отримуєте достатньо води, щоб знизити ризик ТГВ.

2. Їжте ківі

Харчування з високим вмістом фруктів і овочів дуже важливе для здоров’я на всіх рівнях, включаючи профілактику ТГВ. Проте, дослідники з Університету Осло в Норвегії виявили, що ківі допомагає запобігти утворенню небезпечних згустків. Їх дослідження довело, що люди, які їли 2-3 ківі кожен день, мали нижчу активацію тромбоцитів.

Більш низька активація тромбоцитів призводить до зниження ризику утворення тромбів. А також було виявлено, що ківі знижує рівень холестерину.

А також перешкоджають згортанню крові апельсини, полуниця, чорниця, журавлина, виноград, родзинки і чорнослив.

3. Додайте прянощі

Один з найпростіших способів знизити ризик розвитку ТГВ – це регулярне вживання часнику. У нього є чудові можливості розріджувати кров.

А також інші трави і прянощі з високим вмістом саліцилатів: чебрець, карі, куркума, кайенский перець, паприка, солодка, м’ята і імбир.

4. Перейдіть на оливкову олію

Оливкова олія дуже корисна для загального серцево-судинного здоров’я, включаючи ризик утворення тромбів. Саме феноли в оливковій олії можуть знизити рівень деяких речовин в крові, які сприяють утворенню тромбів.

5. Насолоджуйтесь горіхами і насінням

І горіхи і насіння багаті вітаміном Е, який є природним розчинником крові. Дослідження показують, що споживання більшої кількості вітаміну Е може запобігти повторній появі тромбів, якщо вони вже були у людини.

6. Їжте регулярно рибу і насіння льону

Продукти, багаті омега-3 жирними кислотами, допомагають розріджувати кров і запобігають утворенню згустків, а також інсультів. Дослідження показали, що додавання в ваш раціон додатково 1,8 грама омега-3 жирних кислот в день може значно поліпшити кровообіг і гнучкість артерій.

Найбільш відомим джерелом омега-3 є риба, особливо лосось, оселедець, скумбрія, форель та анчоуси. А також насіння льону та соняшнику є багатими джерелами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів