11 корисних властивостей чорносливу, про які ви повинні знати

1. ДОПОМАГАЄ ТРИМАТИ ВАГУ ПІД КОНТРОЛЕМ

100 грам сушених ягід налічує до 230 Ккал. Цей факт допомагає використовувати продукт в дієтичних цілях. При необхідності він відмінно втамує відчуття голоду і виявиться неоціненним в якості легкого денного перекушування. Ця особливість сухого фрукта позитивно позначається на рівні цукру в крові і підтримці метаболічних процесів на належному рівні, що дозволяє жінкам і чоловікам не набирати зайву вагу.

2. ДЛЯ МАЙБУТНІХ МАМ І ЖІНОЧОГО ЗДОРОВ’Я

Плоди чорносливу, багаті антиоксидантами, які захистять організм майбутньої матусі від негативного впливу вільних радикалів. Хімічний склад чорносливу, багатий вмістом калію який допоможе жінкам впоратися з проблемою набряків, а мінерали заліза допоможуть запобігти авітаміноз і прояви анемії, досить поширеною під час виношування плоду. Сухі плоди сливи не тільки поліпшать апетит, але і налагодять процеси травлення, усуваючи делікатну проблему із затримкою стільця.

3. ДОПОМОГА СЕРЦЕВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Чорнослив не тільки містить в своєму складі іони калію, що запобігають прояви аритмії і сприятливо впливають на роботу серця, серед його складових присутні кислоти: саліцилова, яблучна, лимонна, що сприяють зміцненню тканин кровоносних судин і поліпшують серцеву діяльність. Завдяки тонізуючим речовинам, сухофрукт, забезпечуючи чітку передачу нервових імпульсів, підвищить працездатність, забезпечить безперебійну роботу серця, виступаючи профілактичним засобом при таких захворюваннях, як інфаркт і інсульт.

4. НОРМАЛІЗУЄ ТРАВЛЕННЯ

Сушені плоди сливи допоможуть нормалізувати діяльність шлунково-кишкового тракту. Речовина дігідрофеніл – ізатин, що входить до складу чорносливу, має м’яку проносну властивість і посприяє легкому очищенню кишечника, а при підвищеній кислотності плоди допоможуть поліпшити травлення. Багатий клітковиною, сухофрукт не тільки регулює стілець, а й прискорить процеси травлення, знищуючи патогенні мікроорганізми в кишечнику.

5. ПРОФІЛАКТИКА НОВОУТВОРЕНЬ

Унікальна комбінація корисних речовин, мікроелементів, мінералів і антиоксидантів дозволяють використовувати сухофрукти чорносливу, як профілактичний засіб, спрямований на захист організму від розвитку можливих новоутворень.

6. ЗНИЖУЄ ПОКАЗНИКИ АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ

Чорнослив є справжнім джерелом солей калію, необхідних організму для підтримки показників артеріального тиску на оптимальному рівні. Кілька плодів включених в постійний раціон харчування допоможуть захистити судини серця і знизити артеріальний тиск.

7. ДОПОМОГА ПРИ ЦУКРОВОМУ ДІАБЕТІ

Незважаючи на високі показники калорійності, дієтологи радять, в помірних кількостях, включати сухофрукт в раціон діабетиків. Медикаментозні препарати, які призначаються при підвищених свідченнях цукру мають побічний ефект зниження в крові рівня заліза, чорнослив, підтримуючи достатній його рівень попереджає недокрів’я, а калій, який міститься в плодах, нормалізує водно-сольовий баланс, що є важливим для хворих на діабет 2 типу.

8. КОНТРОЛЮЄ ПОКАЗНИКИ ХОЛЕСТЕРИНУ

Нерозчинні волокна клітковини чорносливу, мають здатність очищати організм від холестерину і жовчних кислот. Клітковина вбирає в себе токсичні речовини, що потрапляють в наш організм, які потім виходять з переробленою їжею, тим самим не дозволяючи осідати холестериновим бляшкам на стінках кровоносних судин.

9. АНТИОКСИДАНТНІ ВЛАСТИВОСТІ

Плоди чорносливу відрізняються серед інших сухофруктів високим вмістом кислот, що мають антиоксидантні властивості. Цей факт дає можливість попереджати процеси старіння в організмі, викликані окисними процесами і допомагати своїми властивостями прискоренню процесів нейтралізації оксидантів – вільних радикалів, що руйнують здорові клітини.

10. ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ РОЗУМОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Жменька плодів, що містить природні білки, сахарозу, фруктозу, глюкозу допоможе не тільки підняти настрій, але і зарядити життєвою енергією на весь день. Не перевантажуючи травну систему, додасть енергії і поліпшить інтелектуальну здатність.

11. ПРОФІЛАКТИКА ОСТЕОПОРОЗУ

Продуктом для профілактики остеопорозу є сушена слива. Завдяки високим показникам поліфенолів – потужних антиоксидантів, плоди допомагають зменшити зношуваність кісткової тканини. А бор і мідь – два мікроелемента є важливими частинами будівельного матеріалу кісток.

Джерело

Поділись


Новини партнерів