
Фахівці назвали п’ять найбільш смачних і корисних горіхів , які обов’язково повинні бути у вашому раціоні.
Дієтологи рекомендують їх їсти не кожен день, але щоб вони регулярно були присутні у вашому раціоні.
Фундук
Фундук дуже смачний і поживний горіх. Його вживання знижує рівень холестерину, підвищує гемоглобін, стимулює виведення токсинів і підвищує імунітет. Також його рекомендують їсти тим, хто страждає на діабет і гіпертонію.
Кедрові горіхи
Речовини, які містяться в кедрових горіхах, сприяють лікуванню виразки шлунка, анемії, атеросклерозу, захворювань дванадцятипалої кишки. Також ці горіхи позитивно впливають на склад крові, захищають від розвитку туберкульозу, мають загальнозміцнюючу властивість, допомагають при втомі і безсонні.
Мигдаль
Низький вміст натрію і високий вміст калію в горіхах мигдалю захищає від підвищення артеріального тиску, а магній і фолієва кислота знижують надмірне навантаження на артерії. Цей горіх допомагає контролювати рівень цукру в крові і запобігає діабету.
Волоський горіх
Відзначається, що у волоських горіхах міститься унікальна група антиоксидантів, які знижують ризик захворювання деякими видами раку – в тому числі раку передміхурової залози, раку молочної залози.
Арахіс
Присутній в арахісі поліфенольний антиоксидант ефективно бореться з серцевими захворюваннями, нервовими розладами, а також з вірусними або грибковими інфекціями.