Експерти в області здорового харчування з Іспанії назвали 5 основних переваг волоських горіхів.
Необхідно почати з того, що волоські горіхи насичені жирними кислотами Омега-3, які знижують ризик депресії та хвороби Альцгеймера, а також деяких пухлин. Добре відомо, що волоські горіхи зменшують небезпеку розвитку діабету. Учені з Гарвардської школи охорони здоров’я з’ясували, що жінки, які вживають по 30 г волоських горіхів 5 разів на тиждень, знижують ймовірність розвитку діабету другого типу на 30%.
Якщо ви хочете добитися здоров’я і краси свого волосся, то вживайте волоські горіхи. Вони містять біотин (вітамін B7), цинк і залізо, які зміцнюють волосся, знижують рівень їх випадання і покращують зростання. Також для цих цілей можна використовувати олію волоських горіхів.
Горіхи вважаються прекрасною їжею для вагітних, яким необхідно дотримуватися багатою жирними кислотами дієти. Дослідники стверджують, що кислоти в горіхах зменшують ризик новонароджених зіткнутися з харчовими алергіями.
Волоські горіхи також корисні для пам’яті і функціонування мозку. Якщо в раціоні людини бракує жирних кислот Омега-3, то це може привести до розвитку депресії. Як вже говорилося раніше, волоські горіхи збагачені жирними кислотами, тому вони прекрасно захищають пам’ять і знижують ризик старечого слабоумства.
Нарешті найважливішою перевагою волоських горіхів, що містять антиоксиданти і В-вітаміни, є їх здатність запобігати ранні ознаки старіння. Регулярне вживання цих горіхів – прекрасний спосіб отримання сяючої шкіри без зморшок.
Джерело