
Недавнє дослідження показало: відмовлятися від сніданку не можна, через це може зростати вага. Яким же повинен бути сніданок? Відповідь на це питання дали фахівці, лікар-гастроентеролог, професор Віталій Румянцев і дієтолог Маргарита Суханова.
За словами дієтолога Маргарити Суханової, з ранку організм важливо забезпечити білком – цей нутрієнт забезпечує клітини м’язів і органів будівельним матеріалом. Також сніданок повинен містити складні вуглеводи, які дають тілу енергію.
У свою чергу професор Румянцев заявив, що сніданок повинен перш за все відповідати внутрішній потребі, а вона у кожної людини своя. Вчений переконаний, що в цей час дня їсти можна абсолютно все, що хочеться. Головне – на сніданок необхідно вживати їжу, не можна обмежуватися тільки чашкою випитої кави або чаю. Однак, за його словами, порції за сніданком не повинні бути великими.
Професор додав, що якщо за добу здорова доросла людина з’їдає приблизно один кілограм їжі, вранці обсяг їжі повинен становити приблизно 250-300 грамів, в обід 400-500 грамів, на вечерю 250-300 грамів. Експерт переконаний, що, харчуючись за цією схемою, можна вживати будь-які улюблені страви без ризику набрати вагу.