
За результатами дослідження міжнародна група вчених встановила невідомі до цього властивості артишоку. Овоч і його екстракт здатний знизити тиск і рівень холестерину в організмі людини.
Для того, щоб прийти до таких висновків фахівці провели експеримент за участю 146 осіб, які щодня приймали екстракт артишоку. Після шести тижнів вживання продукту медики перевірили рівень холестерину. З’ясувалося, що показник впав з 22,9 до 18,5%. Паралельно з цим 700 учасників другої групи вживали безпосередньо плід овоча протягом п’яти – десяти тижнів. У них також знизився рівень холестерину.
Крім того, вчені зафіксували зниження артеріального тиску після вживання продукту. У третій групі взяли участь 100 осіб. Вони також щодня вживали артишок, але протягом одного місяця. З’ясувалося, що у них знизився як діастолічний, так і систолічний тиск. В артишоку є фермент eNOS, який розширює кровоносні судини. Саме з цієї причини було зафіксовано зниження тиску. Також в овочі є калій, який впливає на показники тиску.