
Куркума, чорний перець і кокосова олія надають нам багато переваг для здоров’я самі по собі, але ці інгредієнти ще кращі, коли вони об’єднані разом, тому що вони підвищують ефективність один одного у багато разів.
Вам потрібно всього близько 10 хвилин, щоб підготувати пасту з цього супер-тріо, яка може зберігатися до двох тижнів в холодильнику.
Ще одна хороша річ про цю суміші полягає в тому, що ви можете додати пару чайних ложок до будь-якого з ваших прийомів їжі, оскільки вона поєднується з буквально кожним блюдом.
Але перш ніж ділитися рецептом, ми хотіли б нагадати вам про користь для здоров’я інгредієнтів:
Куркума – дуже популярна азіатсько-індійська спеція, яка є частиною сім’ї імбиру. Вона має безліч переваг для здоров’я, головним чином завдяки активному інгредієнту, званому куркуміном (речовина, яка надає жовтий колір). Куркумін має здатність блокувати хвороботворні молекули, пов’язані із запаленням.
Багато досліджень показали, що вона більш ефективна, ніж деякі сильні протизапальні препарати, і не має жодних побічних ефектів.
Чорний перець – використовують як спеції і приправи. Багато досліджень показали, що чорний перець сприяє зниженню ваги завдяки його здатності спалювати жир і стимулювати обмін речовин. Крім того, він також працює як природний антидепресант, який допомагає поліпшити настрій!
Кокосова олія складається з більш ніж 90% насичених жирів, які багаті тригліцеридами (які надають їй сильні антимікробні властивості) і допомагають збільшити абсорбцію куркуми. На додаток до цього, кокосова олія також є відмінним джерелом білка.
Вам також сподобається – Куркума – наймогутніший засіб для омолодження
Переваги для здоров’я пасти з куркуми, перцю і кокосової олії:
- Натуральний антиоксидант, протизапальний, антисептичний засіб
- Підсилювач імунітету
- Збалансує рівні холестерину
- Поліпшення травлення
- Збільшує метаболізм
- Сприяє зниженню ваги
- Підсилює пам’ять і функцію мозку
- Знижує високий кров’яний тиск
- Зменшує запалення і жорсткість суглобів
- Знижує рівень тригліцеридів
Рецепт:
Складові:
- 1/4 склянки порошку куркуми
- 1 ч.л. свіжо меленого чорного перцю
- 1 ч.л. кокосової олії або оливкової
- 1/2 склянки води
Змішайте всі інгредієнти в каструлі з нержавіючої сталі і варіть на середньому вогні, часто помішуючи. Коли суміш почне пузиритися (через 4 хвилини), зменшіть вогонь і продовжуйте перемішування, щоб не пригоріло. Як тільки суміш загусне до пасти (всього близько 8 хвилин), зніміть з вогню.
Дайте суміші охолонути, а потім помістіть її в скляну банку і зберігайте в холодильнику. Ви можете використовувати пасту протягом 2 тижнів.
Рекомендоване споживання становить 2 чайні ложки в день. Ви також можете додати пару чайних ложок до їжі або до ранкового коктейлю.
«Статті нашого сайту носять ознайомчий характер. Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем »