![cb5bb74c07455647da78956a607be5d8](https://wworld.com.ua/wp-content/uploads/2017/08/cb5bb74c07455647da78956a607be5d8.jpg)
У серпні з’являються ранні, м’які і солодкі яблука на кшталт білого наливу, які містять багато вітамінів С, А і В. Яблука сприяють очищенню крові, допомагають роботі лімфатичної системи і заспокоюють нерви. Крім того, цей чудо-фрукт позитивно впливає на зір, стан шкіри, волосся і нігтів.
Баклажани
Баклажани багаті калієм, який позитивно впливає на роботу серця і покращує водно-сольовий обмін. Ці овочі також містять цінні вітаміни С, В, В2, РР, каротин, і не менш корисні мінерали: залізо, фосфор, магній, кальцій, натрій. Баклажани рекомендують їсти людям, які мають певні проблеми з шлунково-кишкового тракту і захворювання серця і судин.
Кавун
Ця ягода на 80% складається з води, тому є хорошим варіантом для втамування спраги. У м’якоті кавуна знаходяться корисні харчові волокна, які знижують рівень поганого холестерину в крові. Кавун багатий антиоксидантами, такими як: каротин, тіамін, аскорбінова кислота, ніацин і рибофлавін. Ці речовини протистоять розвитку раку, а каротин, наприклад, покращує зір.
Диня
Диня багата легким для засвоєння цукром (16-18% і більше), білками і крохмалем. Всього 150 г дині містять денну норму фолієвої кислоти. У ній багато кремнію, вітаміну С, каротину, а також органічних кислот, мінеральних солей калію, натрію і заліза, за рахунок чого цей сезонний продукт нормалізує склад крові і заспокоює нервову систему.
Мак
Насіння маку сприятливо впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і має протигрибкову дію. Воно допомагає заспокоїти нервову систему і впорається з безсонням.
Кукурудза
Кукурудза містить багато вітамінів: групи В, С, РР, а також мінерали фосфор, калій, фтор, мідь, йод, молібден. Кукурудза допомагає поліпшити обмінні процеси в організмі, робить людину більш бадьорою і активною.