Що буде, якщо зовсім відмовитися від молочних продуктів

Сучасні гуру здорового харчування радять всім відмовитися від молочних продуктів. Тому що в них і хімія і гормони й антибіотики і взагалі організм дорослої людини біологічно не здатний перетравлювати молочний цукор. Однак нинішні представники всіх європейських народів – генетичні нащадки давніх скотарських племен, які тисячоліттями вживали молоко. Тому вчені вважають, що повна відмова від молочних продуктів загрожує проблемами зі здоров’ям.

часті переломи

Співробітники Національного товариства з вивчення остеопорозу, Великобританія, вважають, що мільйони їхніх співвітчизників у віці 18-35 років ризикують своїм здоров’ям, виключаючи молочні продукти зі свого раціону. Вони з’ясували, що за останні 20 років споживання коров’ячого молока на території всього Сполученого Королівства знизилося на 30%. Люди молодого і активного працездатного віку охочіше купують різні рослинні аналоги – соєве, мигдальне, кокосове молоко, вегетаріанські сири.

І, згідно з дослідженнями вчених, ця ж група людей схильна до найбільш частого виникнення переломів кінцівок. Клінічні консультанти з Національного товариства з вивчення остеопорозу впевнені, що недоотримання поживних речовин через відмову від натуральних молочних продуктів привело до масового браку вітаміну D у їх молодих співвітчизників. А це в свою чергу впливає на засвоєння кальцію, його дифицит в 73% всіх випадків провокує остеопороз – захворювання скелета, що характеризується підвищеною крихкістю кісток і частим виникненням переломів. Вчені вважають, що якщо терміново не вжити заходів, що дозволяють стимулювати молодих англійців до вживання різноманітних продуктів з коров’ячого або козячого молока, то через пару десятиліть Великобританія отримає покоління з низьким імунітетом і млявим обміном речовин

Лікарі Британської Асоціації прикладної дієтології та харчової терапії також стурбовані тим, що досить велика частина населення Туманного Альбіону повністю виключила молочні продукти зі свого щоденного раціону. Вони вважають, що прихильники вегетаріанства частково «демонізували» молоко і цим завдали великої шкоди здоров’ю співвітчизників. Безумовно, існує індивідуальна непереносимість молока, але крім цього є клінічні докази, що пробіотичні бактерії, що знаходяться в ферментованих молочних продуктах, підвищують імунітет людини. Крім цього вони відповідають за активну перистальтику кишечника і зовсім відмовившись від молока людина ризикує загальмувати власний обмін речовин і в подальшому постійно боротися із зайвою вагою.

Погіршиться стан шкіри

Японці в основній своїй масі, на відміну від європейців, генетично не є нащадками скотарів і в традиційну кухню країни сонця, що сходить молочні продукти ніколи не входили. Дуже багато жителів Японії мають спадкову непереносимість лактози і продукти з її змістом, а також сири і йогурти на прилавках цієї країни з’явилися трохи більше 50 років тому. Однак біфідобактерії та лактобактерії, а також інші мікроорганізми, що містяться в молочних продуктах, для багатьох японських лікарів представляють науковий інтерес.

Зовсім недавно фахівці з Японського науково-дослідного центру під керівництвом доктора Хіромі Кімото-Нера провели експеримент. Вони намагалися визначити користь ферментованого молока, створеного за допомогою бактерії Лактокус Лактіс штам Н61, яку широко використовують у виробництві молочних продуктів у всьому світі. Для цього вчені запросили 23 жінки у віці від 19 до 21 року і в довільному порядку розділили їх на 2 групи. В одній дамам запропонували протягом місяця один раз в день пити по склянці ферментованого молока, в іншій – стільки ж часу в першій половині дня вживати подібну кількість звичайного йогурту. Після закінчення терміну дослідження японські вчені оцінили стан шкіри на щоках і внутрішній стороні передпліччя жінок, проаналізували тонус їх шкіри, ступінь зневоднення, рівень меланіну і еластичність, а також виміряли склад шкірного сала. Вони встановили, що у добровольців, які щодня вживали ферментоване молоко, стан шкіри виявився на порядок краще і у них вищий рівень виділення шкірного сала. А це – найкращий природний захист шкірних покривів. Японські вчені вважають, що жінки, які взагалі не вживають ферментовані молочні продукти, позбавлені природної можливості омолоджувати власні шкірні покриви.

Поділись


Новини партнерів