
Виявляється, навіть корисні продукти можуть спровокувати розлади щитовидної залози!
Одним з найгірших діагнозів на сьогодні є розлад щитовидної залози.
Так як більшість пацієнтів не отримують правильний і своєчасний діагноз, тому позбутися проблем з щитовидкою вкрай складно.
Зазвичай, при наявності проблем з щитовидкою, пацієнти скаржаться на:
- прищі,
- втому,
- сухість шкіри,
- проблеми з менструацією,
- фертильність,
- втрату ваги або набір ваги,
- а також нездатність зосередитися.
Є багато людей, які страждають від гіпотиреозу, і це пов’язано з кількома причинами.
Причини варіюються від токсинів навколишнього середовища, таких як ртуть, яка блокує гормон щитовидної залози, до низького рівня поживних речовин, який перешкоджає перетворенню неактивного гормону щитовидної залози T4 в його активну форму T3.
У цій статті ми поговоримо з вами про продукти, які можуть чинити негативний вплив на здоров’я вашої щитовидки.
Сучасні дослідження доводять, що овочі сімейства хрестоцвітих чинять негативний вплив на щитовидну залозу через вміст в них особливих речовин.
Вони можуть блокувати надходження йоду в щитовидну залозу, а також викликати запалення щитовидної залози.
Оскільки йод необхідний для щитовидної залози, кажуть, що якщо ви споживаєте дуже багато їх, то щитовидна залоза не буде працювати належним чином, і у вас розвинеться гіпотиреоз.
Але не варто повністю виключати ці овочі зі свого раціону, так як вживання 1-2 порцій цих овочів в день необхідно для профілактики деяких захворювань, наприклад, раку.