
Вченим вдалося встановити, що кава – це не просто напій, як вважалося раніше. Американські вчені в ході досліджень виявили, що в каві є хімічна сполука, яка в зв’язці з кофеїном уповільнює розвиток хвороби Паркінсона.
В ході лабораторних випробувань, щурам вводили невеликі дози кофеїну і ейкозаноіл. При введенні в організм щура речовин окремо дієвого ефекту вони не давали. Але ось при спільному введенні цих речовин вченим вдалося з’ясувати, що кофеїн і ейкозаноіл прекрасно доповнюють і підсилюють один одного. Головною корисною властивістю цих речовин є те, що вони в спільній концентрації запобігають утворенню шкідливого білка, який згодом веде до нейродегенеративних уражень мозку.