Наступного разу задумайся, коли будеш робити це:
Куштувати сире тісто
Все просто: у сирому тісті є сирі яйця, які можуть містити сальмонелу та інші небезпечні мікроорганізми. Але навіть якщо тісто не містить яєць, вживати його до запікання — небезпечно, тому що у борошні можуть бути кишкові палички, що викликають серйозні отруєння.
Використовувати тільки один ніж
Не варто допускати того, щоб сирі продукти стикалися з готовими, адже так бактерії можуть легко переміститися на них. Візьміть собі за правило завжди використовувати окремі ножі, дошки для нарізання і тарілки.
Мити сире м’ясо
Мити сире м’ясо можна тільки якщо на ньому є явні забруднення або якщо воно було куплено на ринку. В інших випадках варто пам’ятати, що, миючи сире м’ясо, ви переносите бактерії разом з водою на раковину, стіл та інші кухонні поверхні. Краще просто витерти м’ясо кухонним рушником і відразу ж відправити його в духовку.
Куштувати їжу, щоб перевірити, чи не зіпсована вона
Якщо ти думаєш про те, що продукт зіпсувався, краще відразу ж його викинути. Навіть маленького шматочка простроченного продукту достатньо для серйозного отруєння.
Не мити руки і не міняти губки
Під час готування ми часто забуваємо споліскувати руки, а це веде до серйозних наслідків: бактерії, що залишилися на руках після м’яса або риби, здатні прожити на них ще довгий час. Губки – це взагалі майже найбрудніше, що є у вашому домі. Їх потрібно міняти як мінімум раз на тиждень.