5 кулінарних помилок, які можуть коштувати вам здоров’я

Ми навіть не замислюємося про те, як прості, на перший погляд, звички, можуть обернутися для нас смертельною небезпекою.

Наступного разу задумайся, коли будеш робити це:

Куштувати сире тісто

Все просто: у сирому тісті є сирі яйця, які можуть  містити сальмонелу та інші небезпечні мікроорганізми. Але навіть якщо тісто не містить яєць, вживати його до запікання — небезпечно, тому що у борошні можуть бути кишкові палички, що викликають серйозні отруєння.

Використовувати тільки один ніж

Не варто допускати того, щоб сирі продукти стикалися з готовими, адже так бактерії можуть легко переміститися на них.  Візьміть собі за правило завжди використовувати окремі ножі, дошки для нарізання і тарілки.

Мити сире м’ясо

Мити сире м’ясо можна тільки якщо на ньому є явні забруднення або якщо воно було куплено на ринку. В інших випадках варто пам’ятати, що, миючи сире м’ясо, ви переносите бактерії разом з водою на раковину, стіл та інші кухонні поверхні. Краще просто витерти м’ясо кухонним рушником і відразу ж відправити його в духовку.

Куштувати їжу, щоб перевірити, чи не зіпсована вона

Якщо ти думаєш про те, що продукт зіпсувався, краще відразу ж його викинути. Навіть маленького шматочка простроченного продукту достатньо для серйозного отруєння.

Не мити руки і не міняти губки

Під час готування ми часто забуваємо споліскувати руки, а це веде до серйозних наслідків: бактерії, що залишилися на руках після м’яса або риби, здатні прожити на них ще довгий час. Губки – це взагалі майже найбрудніше, що є у вашому домі. Їх потрібно міняти як мінімум раз на тиждень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів