![1519209188_i-butylka](https://wworld.com.ua/wwfiles/uploaded/2018/11/1519209188_i-butylka.jpg)
Головний біль, нудота, блювота, розлад травлення, занепад сил – все це несприятливі наслідки процесу засвоєння організмом алкоголю. Як же допомогти власному тілу, а головне – печінці, швидше переробити спиртне і відновитися?
При вживанні спиртних напоїв організм змушений справлятися з дією етанолу (С2Н5ОН), який швидко проникає в усі клітини, а також ацетону і сивушних масел (це побічні продукти дистиляції алкоголю). На думку вчених, вітаміни групи B допомагають засвоювати алкоголь швидше і грають роль засобів профілактики похмілля. Зокрема, медики порадили використовувати вітаміни В1 (тіамін) і В6 (піридоксин).
«Вітамін В6 допомагає швидше переробити алкоголь, стимулює активність печінки і володіє детоксикаційною дією. Встановлено, що 1200 мг цього вітаміну знижує симптоми похмілля в два рази. Вітамін В1 стимулює синтез ферменту ацетил-КоА, за допомогою якого завершується переробка етилового спирту до вуглекислого газу і води », – розповіли фахівці.