5 генетично модифікованих продуктів, які ми вживаємо щодня

Важливо знати, що в наші дні вчені з’ясували нові методи маніпулювання продовольчими культурами, дозволивши їм підвищити врожайність, додати поживні речовини і зробити захист від шкідників з використанням інженерних методів. Продукти, які пройшли цей процес, називаються “Генетично модифікованими продуктами”. У цій статті ми розглянемо генетично модифіковані продукти, які ви, ймовірно, їли щодня, про які ви не знаєте. Хоча є дискусія про те, чи здорові ці продукти або ні.

1. Кукурудза

Одним з цікавих продуктів харчування з генетично модифікованих продуктів, які ми їмо щодня, являється кукурудза. Кукурудза – один з цих продуктів, які вже багато років проходять генетично-технічний процес. Згідно з повідомленнями, деякі ферми США використовують генетично модифіковані організми для сприяння зростанню кукурудзи. Викликає занепокоєння те, що більшість цих організмів використовуються для споживання людиною і вони можуть викликати проблеми зі здоров’ям, а також збільшення ваги.

2. Цукор

Дослідження показали, що в 2009 році генетично модифікований цукровий буряк уперше був представлений на ринку США, щоб допомогти цукровому буряку протистояти іншим проблемам. Ці кроки були зроблені в результаті серії досліджень, проведених для визначення безпеки здоров’я людей для споживання цукру.

3. Соя

Дослідження показали, що до 92% соєвих бобів на сьогоднішньому ринку генетично модифіковані, щоб протистояти Roundup. Roundup – це гербіцид, який фермери використали для знищення бур’янів і інших небажаних трав. Модифікація сої дала фермерам впевненість у використанні Roundup в позбавленні від бур’янів.

4. Жовтий сквош (кабачок)

Жовтий сквош – одна з найпопулярніших рослин на Землі, яка, як відомо, тероризується комахами. Вона потрапила в список генетично модифікованих продуктів, тому що рослина часто модифікується токсичним білком, щоб протистояти вірусам, а також допомагає позбавитися від комах.

5. Помідори

З 1994 року помідори проходять генетично-технічний процес в Сполучених Штатах з використанням деяких дезактивованих генів, які допомагають утримувати рослину від виробництва ферменту під назвою “полігалактуроназа”. Цей метод допомагає помідорам рости рано. Проте цей процес притягнув увагу медичних працівників до того ефекту, який він представляє, і привів до заборони деяких генетично модифікованих томатів воднораз.

Джерело

Поділись


Новини партнерів