![582e7d48df46aa8ef1dee8b6ac7a0a30](https://wworld.com.ua/wwfiles/uploaded/2018/10/582e7d48df46aa8ef1dee8b6ac7a0a30.jpg)
Харчова сода або гідрокарбонат натрію – це хімічна сполука, яка є твердою білою кристалічною, але часто з’являється у вигляді дрібного порошку. Він має лужний і солоний смак. Древні єгиптяни використали природні поклади бікарбонат натрію, створюючи фарбу для ієрогліфів. У 1846 році, Джон Дуайт і Остін Церкви, два пекарі з Нью-Йорка створили першу фабрику розвитку харчової соди.
Харчова сода використовується в усіх сферах, від готування до прибирання, з неї випікають, роблять зубну пасту, дезодорант, шампунь і навіть лікувальній меті.
Харчова сода – це дуже важливо для нашого здоров’я. У організмі головний орган, якому потрібне отримання бікарбонату – підшлункова залоза. Вона допомагає захистити нирки.
Як відновити Ваші нирки природним чином за допомогою харчової соди?
Пацієнти, котрі страждають, від захворювання нирок у більшості випадків мають низький рівень бікарбонату і це захворювання назвали метаболічний ацидоз.
“Замінюючи розчин бікарбонату натрію на розчин для введення фізіологічного розчину до введення рентгеноконтрастних матеріалів, може понизити захворюваність нефропатією”, – каже лікар Томас П. Кенеді.
Професор Магді Якуб сказав: ”Це дивно. Це перше рандомізоване контрольоване дослідження у своєму роді. Простий засіб, як бікарбонат натрію (харчова сода), при правильному використанні, може бути дуже ефективним”.
134 випробовуваних пацієнтів з прогресуючим захворюванням нирок і метаболічним ацидозом, вживали щодня препарат впродовж року. Здібності нирок у цих пацієнтів покращали, орган зменшився в розмірі, що є нормою звичайного дозрівання, і вони були більше схильні, щоб зажадати діалізу. Цей препарат мав 2/3 в повільному розпаді благополуччя, чим необроблений збір.
”Це дослідження показує, що харчова сода може бути корисна для людей з нирковою недостатністю. Але доки доза регулюється і під спостереженням розробників’, – за словами професора Магді.
Це дешева і проста стратегія також покращує харчування пацієнтів і має потенціал для поліпшення якості життя і клінічних результатів, які можуть позбавитися від необхідності діалізу.
Уся надана інформація не може бути використана без обов’язкової консультації з лікарем.