6 хитрощів, через які японці стали найздоровішою нацією в світі

Кацудзо Ніші – один з найвідоміших японських цілителів, що сформулював, виходячи з особистого досвіду, шість правил міцного здоров’я.

Ніші вірив, що вилікувати людину може лише вона сама, якщо цього захоче. І тому є незаперечний доказ. У дитинстві Ніші лікарі поставили невтішний діагноз, згідно з яким він не зміг би дожити і до 20 років. Однак всупереч усім висновкам офіційної медицини Кацудзо Ніші не тільки прожив набагато більше, ніж йому пророкували, але й дивував навколишніх своїм міцним здоров’ям уже будучи в досить похилому віці.

Система “Шість правил здоров’я Ніші”

Основним фактором системи Ніші є добре розуміння особливостей фізіології людини. Висновки, які він зробив, буквально перевернули усталені уявлення людей про те, що таке хвороба і як домогтися зцілення, проводячи щодня всього лише кілька простих маніпуляцій зі своїм тілом.

Шість правил здоров’я від Ніші набрали широкого розголосу близько 80 років тому. У наш час засвідчено тисячі прикладів по усьому світу, коли важко хворі люди, користуючись цими правилами, виліковувались від недуг навіть тоді, коли лікарі вже безсило розлучали руками.

Що потрібно знати перед початком виконання вправ із системи Ніші? Як відомо, більшість людей сьогодні страждають від проблем із хребтом – сколіозів і різних викривлень, що виникають внаслідок неправильної постави. Коли людина сутулиться, її зв’язки й м’язи слабшають і не так міцно тримають хребці, як треба, у результаті чого останні зміщуються щодо самих себе. Золоті правила здоров’я Кацудзо Ніші спрямовані на формування правильної постави за допомогою нескладних вправ, плавання, правильного харчування для зміцнення хребетних систем, чергування активності й сну в певному режимі і т.д.

6 простих правил для Вашого здоров’я від Кацудзо Ніші

Перше золоте правило здоров’я – тверда постіль.

Людина одну третину свого життя проводить у сні, однак цей час можна використовувати не тільки для відпочинку, але й для корекції постави. Якщо спати на рівному й твердому ліжку, то в цьому випадку вага рівномірно буде розподілятися по всьому тілу, і м’язи зможуть повністю розслабитися. Тільки на такій постелі можливе виправлення хребетного стовпа, який перебуває у викривленому стані вдень під час роботи. Тверде ліжко стимулює діяльність шкіри, активізує роботу шкірних венозних судин, запобігає опущенню печінки, прискорює кровопостачання шкіри. Усе це забезпечує міцний сон і бадьорий стан після нього.

Для того щоб сон був більш міцним, увечері, приблизно за годину до сну, слід провести не менш 20 хвилин на свіжому повітрі.

Друге золоте правило здоров’я – тверда подушка

Мова в цьому випадку йде не стільки про традиційну подушку, скільки про валикоподібну підбивку під голову (бажано, дерев’яну).Подушка- валик повинна бути певних розмірів, індивідуально підібрана для кожної людини. Вона повинна заповнювати западину між потилицею й лопатковоюділянкою так, щоб третій і четвертий шийні хребці рівно лежали на твердій поверхні й не викривлялися.

Звичайно, така подушка буде з незвички доставляти масу незручностей або навіть хворобливі відчуття, але все це винятково від того, що люди за довгий час звикали до іншого способу життя й сну, і тепер усе правильне видається їм незручним і диким. Для того щоб усунути неприємні відчуття, спочатку твердий валик можна обертати м’якою тканиною. По закінченні часу шари матерії слід знімати один за іншим, поступово позбуваючись від непотрібної підбивки.

Третє золоте правило здоров’я – вправа “золота рибка”

Ця вправа впливає на хребетні нерви, розслаблює їх і знімає перенапругу, а також нормалізує кровообіг, сприятливо впливає на роботу серця, стабілізує роботу основних систем організму, включаючи нервову, сприяє правильній роботі кишківника.

Вихідне положення: ляжте на спину (на рівній і твердій поверхні – це може бути постіль або підлога), руки закиньте за голову, витягніть ноги вперед, тисніть п’ятами вниз і тягніться носками до обличчя.

Спочатку необхідно зробити гарну розтяжку. Потягніться правою п’ятою вперед, а руками – у протилежну сторону, потім зробіть те ж саме лівою п’ятою. Потім покладіть руки під голову й, не відриваючи тулуба від підлоги (стежите, щоб п’яти, стегна й хребет були притиснуті до підлоги), зробіть корпусом хвилеподібні рухи ліворуч праворуч (але не догори і не вниз – це важлива умова!) протягом 1-2 хвилин.

Це й наступні вправи рекомендується виконувати двічі в день, ранком і ввечері.

Четверте золоте правило здоров’я – вправа для капілярів

Ціль цієї вправи – стимулювати капіляри в органах, поліпшити кровообіг у всьому організмі, рух і відновлення лімфи. Ця вправа є хорошим замінникомбігу, тому що дозволяє прибрати навантаження на суглоби і серце, що суттєво при багатьох проблемах зі здоров’ям. Якщо є можливість, виконуйте вправу в легкому, вільному одязі, тоді окрім перерахованих вище ефектів ви одержите посилення шкірного дихання, що призведе до очищення організму від шлаків через шкірний покрив.

Вихідне положення: ляжте на спину на тверду поверхню, під шию покладіть валик, про який вище йшла мова.

Підійміть ноги й руки догори, розгорніть ступні паралельно до підлоги. У такому положенні робіть активні потрушування руками і ногами протягом 1-3 хвилин.

П’яте золоте правило здоров’я – вправа на змикання долонь і стоп

Ця вправа координує функції м’язів, нервів і кровоносних судин. Виконуючи її, ви стимулюєте роботу діафрагми, що поліпшує кровообіг і знижує навантаження на серце. Крім того, ця вправа змушує активно взаємодіяти м’язи правої і лівої сторони нашого тіла, які, координуючи свою роботу, сприятливо впливають на функціонування усіх внутрішніх органів. Її особливо корисно виконувати жінкам під час вагітності, тому що вона сприяє правильному розвитку плода в утробі матері.

Вправа складається із двох етапів: підготовчої й основної частини.

Підготовча частина

Вихідне положення: ляжте на спину на тверду поверхню, під шию покладіть валик, щільно зімкніть стопи ніг і долоні рук, розведіть коліна в сторони.
У такому положенні вам необхідно виконати кілька різних рухів, кожен слід повторювати по 10 разів:

Не міняючи положення рук, ніг і тулуба, натискайте подушечками пальців один на одного.

Починайте натискати подушечками пальців один на одного й продовжуйте натискання вже всією долонею.

Щільно стискайте поверхні долонь.

Зімкнуті руки вытянгніть за голову й “проведіть лінію” через голову до пояса. Пальці при цьому не повинні міняти положення, а долоні – бути притиснутими максимально близько до тіла.

Розгорніть пальці обох рук, щоб вони “дивилися” на стопи, і рухайте ними від паху до живота.

Робіть руху аналогічно пункту 4, але тільки тепер не підводьте руки близько до тіла, а тримайте їх на максимальній відстані від тіла, щоб вони неначе розсікали повітря.

Витягніть руки догори й поверніть назад. Намагайтеся тягтися ними якнайдалі.

Залишіть руки зімкнутими над сонячним сплетінням, а ступнями ніг рухайте вперед та назад, не розмикаючи їх.

Рухаючи ногами так, як зазначено в пункті 8, додайте рухи долонями в аналогічному порядку.

Основна частина
Вихідне положення: після завершення 9 пункту підготовчої частини ляжте на спину, зімкніть долоні над сонячним сплетенням, з’єднайте стопи, коліна розведіть у сторони.

Зплющіть очі й, не змінюючи положення ніг і рук, спокійно полежіть протягом 10-15 хвилин.

Шосте золоте правило здоров’я – вправа для хребта й живота

Вправа для спини й живота призначена саме для тих ділянок нашого тіла, у яких сконцентровані основні життєві енергії й важливі органи. Вона корисна для відновлення кислотно-лужного балансу в організмі, сприяє гарному току розумової енергії. Ділиться на підготовчу частину і на основну.

Вихідне положення підготовчої частини: сядьте на підлогу на коліна, при цьому таз опустіть на п’яти (при бажанні або для більшої зручності можна сісти “по-турецьки”). Не забувайте тримати спину рівно. Руки мають спокійно лежати на колінах. Усі елементи вправи виконуйте по 10 раз на кожен бік.

1. Розминка:

Повільно підніміть і опустіть плечі;

Витягніть руки вперед перед собою, потім різко озирніться назад, немов би намагаючись побачити свій копчик, після – повільно проведіть погляд від копчика до шиї (зрозуміло, у вас не вийде побачити спину, тому робіть це подумки). Поверніть голову у вихідне положення й проробіть ті ж маніпуляції із правого боку;

Виконайте ті ж самі дії, витягнувши руки догори.

2. Нахиліть голову вправо і вліво.
3. Нахиліть голову вперед та назад.
4. Об’єднайте пункти 2 і 3 (не забувайте про те, що вправи підготовчого періоду слід робити по 10 раз у кожен бік).
5. Нахиліть голову до одного плеча, потім повільно перекотіть її на інше, торкнувшись потилицею спини.
6. Підніміть руки з колін, зігніть їх у ліктьових суглобах до прямого кута й міцно стисніть долоні, голову закиньте, направте погляд у стелю й розведіть лікті в боки, намагаючись з’єднати їх за спиною. У цей час підборіддям тягніться нагору.

Вихідне положення основної частини те ж саме, що й у підготовчій.
Розслабтеся на деякий час, потім знову підтягніть живіт, випряміть спину й зробіть маятникові розгойдування вправо- уліво, при цьому роблячи животом руху вперед- назад.

Виконуйте ці рухи протягом 10 хвилин

Поділись


Новини партнерів