
Є продукти, які пригноблюють роботу щитовидної залози, а є які допомагають значно поліпшити усі її функції!
Якщо ваша щитовидна залоза має проблеми, то рекомендується звернути особливу увагу на продукти харчування.
Продукти багаті вітаміном B і залізом, а також фрукти і овочі, багаті антиоксидантами, морські водорості, пісне м’ясо, риба, квасоля, оливкову олію підтримують функцію щитовидної залози.
Любить щитовидна залоза печінку, індичку, яловичину, бразильські горіхи, картоплю, сочевицю, чорні боби і кефір. Свіжі овочі, багаті залізом, також корисні для функції щитовидної залози.
Включіть у свій раціон харчування буряк і петрушку. Цілісні зерна також корисні для щитовидної залози, тобто сочевиця, коричневий рис, ячмінь, пшоно, овес.
Доктор Едвард Бауман з Університету природної медицини в Санта-Фе, Нью-Мексіко рекомендує вживати морські водорості.
Проблеми з щитовидною залозою часто викликають вільні радикали.
З іншого боку, продукти, багаті антиоксидантами, захищають нас, адже виробництво гормону щитовидної залози – важливо для багатьох функцій організму.
Наявність здорової щитовидної залози означає вживання свіжих фруктів і овочів, таких як чорниця, помідори, вишні, цукіні і перець.
Але брокколі, цвітну капусту, капусту, ріпу, кольрабі і брюссельську капусту варто вживати в обмежених кількостях, якщо у вас є проблеми з щитовидною залозою.
Попри те, що ці рослини вважаються здоровими у багатьох інших стосунках, але вони містять певні інгредієнти, які можуть потенційно перешкоджати функціонуванню щитовидної залози.
Якщо ви вживаєте цю їжу у великих кількостях, вона може навіть зменшити поглинання гормону щитовидної залози.
Проте, якщо ви вживаєте ці продукти, приготовані на пару або в сирому вигляді, то їх негативна дія на організм значно зменшується.
Органічні продукти харчування є особливо хорошим вибором, тому що ці продукти не містять певних стероїдів і гормонів, які можуть зменшити природне виробництво гормонів щитовидної залози.
Омега-3 жирні кислоти важливі для щитовидної залози. Тунець, сардини, оселедець, скумбрія, лосось – хороші джерела омега-3 жирних кислот.
Насіння льону ефективно допомагає поліпшити функції щитовидної залози (розмолоти його в кавомлині і додавати в смузі, йогурт, салати і супи). Якщо ви додасте льняне насіння в приготовані страви, додайте його після приготування їжі, а не під час приготування.
Оливкова олія і кокосова олія є хорошим вибором, якщо ви хочете поліпшити роботу щитовидної залози.
Якщо у вас вже є серйозні проблеми з щитовидною залозою, перш ніж вибирати будь-який з цих продуктів, проконсультуйтеся з вашим лікарем.