Якщо ви постили усі 40 днів Великого посту, то варто обережно змінювати власний раціон. У останній тиждень під забороною залишається уся їжа тваринного походження, алкоголь та солодощі.
Переїдати під час посту не рекомендується. Але ось в день Пасхи люди смакують з особливим завзяттям. Вони змітають все, що стоїть на святковому великодньому столі і щедро запивають вином та іншими спиртними напоями.
Так виходити з посту категорично не можна. Можуть з’явитися серйозні проблеми зі здоров’ям, починаючи від банального отруєння і закінчуючи захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту.
Медики підказали, як правильно “вийти” з Великого посту:
1. Першими в раціон слід вводити яйця і молочні продукти, а потім вже м’ясо.
2. М’ясо і м’ясні субпродукти вживати маленькими порціями 1-2 рази на день.
3. Порції їжі на Великдень і після неї повинні бути помірними;
4. В тарілку не потрібно накладати всього, але дуже мало, адже у вашого організму буде стрес.
5. Пити по склянці води перед кожним прийомом їжі за 20-30 хвилин і після неї, а ось під час – не варто.
6. Впродовж двох тижнів після посту дотримуватися низькокалорійної дієти.
7. Основою раціону на “виході” з посту повинні бути овочі, фрукти і каші.
8. Помірно вживати спиртні напої, краще – келих червоного сухого вина за святковим столом і не більше.
9. Борошняне, гостре, копчене, смажене краще не їсти одразу після посту, та й потім такі страви приносять мало користі, тому зловживати ними не варто
Прислухайтеся до порад дієтологів і виходьте з пісної 40-денної дієти з розумом, інакше проблем зі здоров’ям і зайвої ваги не уникнути.