6 дихальних вправ, які допоможуть при боротьбі з застудою

Освоюючи нові техніки дихання, ти зможеш не тільки зберігати гарний настрій і здоров’я, а й допомогти організму в боротьбі з ГРВІ. Розповідаємо, як.

Ми вдихаємо і видихаємо, не замислюючись, машинально. Але найцікавіше почнеться, коли ти навчишся керувати цим процесом. Нижче шість ефективних вправ.

Повільно вдихни через рот , на видиху різко видихни через
ніс. Дуже корисно для профілактики ГРВІ!

Вдихни повітря лівою ніздрею , затиснувши пальцем праву – потім видихни через праву, затиснувши пальцем ліву. Повтори по 5 разів для кожної ніздрі.

Закрий рукою праву ніздрю і рот , вдихни і видихни через ліву.
Потім навпаки – і так 5 разів.

Повільно вдихни через ніс , потім видихни через відкритий рот.

Вдихни повітря носом, а на видиху надуй щоки і через зімкнуті губи повільно випусти повітря. Повтори 5 разів.

Ця вправа полегшує виведення мокротиння при кашлі . Сядь рівно. Дихай спокійно. Вимовляй голосні А, Е, І, О, У, одночасно постукуючи кулаками по грудях. Потім опусти руки, спокійно подихай носом і повтори ще раз.

 

Для зміцнення імунітету

Захисна система слабшає від стресу і набирає силу, коли емоції приходять в рівновагу. Щоб зняти стрес і зміцнити імунітет, використовуй такий прийом: дотягнися лівою рукою до правої лопатки, а праву долоню поклади на низ живота. Затримайся на кілька хвилин. Потім ліву руку зігни в лікті перед грудьми і з’єднай великий і вказівний пальці в кільце – на 5 хвилин.

6 дихальних вправ, які допоможуть при боротьбі з застудою

Проти ознобу і температури

Спробуй наступне: ліва долоня лежить на грудях, права рука тягнеться до правої лопатки. Затримайся в цьому положенні, відчуй «енергетичний замок» навпомацки. До речі, цю вправу можна робити, сидячи в ліжку. Щоб закріпити ефект, постарайся покласти праву долоню (або хоча б дотягнися) на ліву лопатку на 5-10 хвилин, а потім поміняй руки. Виконувати вправи потрібно повільно і усвідомлено.

Поділись


Новини партнерів