Хочете мати гарне тіло і позбутися від проблем з травленням?
Прості правила для хорошої роботи кишечника допоможуть вам в цьому!
1. З ранку, вставши з ліжка, «помийте» і «запустіть» кишечник – випийте склянку простої води . Через 15 хвилин випийте чашку трав’яного або зеленого чаю. А ще через 10-15 хвилин щільно поснідайте.
2. Ніколи не їжте при відсутності апетиту (наприклад, при хворобі) . У цьому випадку судини кишечника спазмовані, а ворсинки притиснуті до стінок кишечника, а значить, він не здатен нормально перетравити їжу.
Крім того, не їжте, якщо ви роздратовані і дуже втомилися . Гормони стресу не дадуть повноцінно переварити їжу.
3. Процес травлення починається в роті, і якщо ми їжу ковтаємо шматками, виникають проблеми з травленням. Особливо це стосується жирної і важкої їжі.
Тому якщо часу на обід у вас обмаль, вибирайте їжу, на перетравлення якої піде менше часу ( йогурт , кефір, фрукти ).
4. Зовсім не обов’язково робити чищення і клізми.
Є спосіб набагато простіше.
Візьміть:
- 1 сирий буряк,
- 1 морква ,
- кілька листів білокачанної капусти,
- трохи свіжої зелені,
- кілька крапель лимонного соку,
- 1 ч. ложку оливкової олії,
- 1 ст. ложку води.
Змішайте і заправте лимонним соком з оливковою олією і водою.
Готуйте такий салат щовечора протягом тижня.
5. Якщо кишечник забитий, бар’єрна функція кишкових стінок послаблюється, токсини надходять в кров і кровотоком поширюються по всьому організму.
Тому ретельно стежите за питним режимом (не менше 2-х літрів в день) і їжте більше клітковини .
Добре допомагає налагодити випорожнення дієтична сироватка.
- У неметалічну посудину залийте кефір або кисле молоко.
- Поставте її на водяну баню на слабкий вогонь.
- Коли сир спливе, зробіть в ньому ложкою посередині отвір і в цю «ополонку» засипте дрібно нарізані некрохмалисті овочі – петрушку, кріп, селеру, пастернак, капусту білокачанну, редис, моркву, цибулю.
- Через 10 хвилин зніміть з вогню і дайте постояти ще хвилин 10.
- Відділити сироватку і пийте її за 10-30 хв. до їжі.
6. Кишечник не зможе нормально функціонувати без корисної мікрофлори.
Щоб відновити або підтримати її баланс, потрібно щодня вживати в їжу живі кисломолочні продукти .
До речі, їх можна приготувати самостійно .
Вам знадобиться:
1) кип’ячене або пастеризоване молоко (в нестерилізовані молоці живуть кисломолочні бактерії, які в процесі приготування будуть конкурувати з закваскою і перетворювати молоко в кисле молоко),
2) сама закваска , яку можна придбати в аптеці або супермаркетах.
Закваска в молоці повинна розмножуватися при певній температурі – 36-39 ºС.
Якщо температура буде нижче, то вийде несмачний йогурт в’язкої консистенції.
А якщо температура буде вище, то сквашування не відбудеться.
Тому закип’ятіть молоко, остудіть його до потрібної температури, додайте закваску (згідно з рецептом), розмішайте і залийте в термос або йогуртницю на 4-6 годин.
7. Будь-які інтенсивні руху, особливо якщо в них залучаються м’язи живота і спини, підсилюють перистальтику кишечника і допомагають його регулярно спорожняти.