7 правил хорошої роботи кишечника

Хочете мати гарне тіло і позбутися від проблем з травленням?

Прості правила для хорошої роботи кишечника допоможуть вам в цьому!

1. З ранку, вставши з ліжка, «помийте» і «запустіть» кишечник – випийте склянку простої води . Через 15 хвилин випийте чашку трав’яного або зеленого чаю. А ще через 10-15 хвилин щільно поснідайте.

2. Ніколи не їжте при відсутності апетиту (наприклад, при хворобі) . У цьому випадку судини кишечника спазмовані, а ворсинки притиснуті до стінок кишечника, а значить, він не здатен нормально перетравити їжу.

Крім того, не їжте, якщо ви роздратовані і дуже втомилися . Гормони стресу не дадуть повноцінно переварити їжу.

3. Процес травлення починається в роті, і якщо ми їжу ковтаємо шматками, виникають проблеми з травленням. Особливо це стосується жирної і важкої їжі.

Тому якщо часу на обід у вас обмаль, вибирайте їжу, на перетравлення якої піде менше часу ( йогурт , кефір, фрукти ).

7 правил хорошої роботи кишечника

4. Зовсім не обов’язково робити чищення і клізми.

Є спосіб набагато простіше.

Візьміть:

  • 1 сирий буряк,
  • 1 морква ,
  • кілька листів білокачанної капусти,
  • трохи свіжої зелені,
  • кілька крапель лимонного соку,
  • 1 ч. ложку оливкової олії,
  • 1 ст. ложку води.

Змішайте і заправте лимонним соком з оливковою олією і водою.

Готуйте такий салат щовечора протягом тижня.

5. Якщо кишечник забитий, бар’єрна функція кишкових стінок послаблюється, токсини надходять в кров і кровотоком поширюються по всьому організму.

Тому ретельно стежите за питним режимом (не менше 2-х літрів в день) і їжте більше клітковини .

Добре допомагає налагодити випорожнення дієтична сироватка.

  • У неметалічну посудину залийте кефір або кисле молоко.
  • Поставте її на водяну баню на слабкий вогонь.
  • Коли сир спливе, зробіть в ньому ложкою посередині отвір і в цю «ополонку» засипте дрібно нарізані некрохмалисті овочі – петрушку, кріп, селеру, пастернак, капусту білокачанну, редис, моркву, цибулю.
  • Через 10 хвилин зніміть з вогню і дайте постояти ще хвилин 10.
  • Відділити сироватку і пийте її за 10-30 хв. до їжі.

6. Кишечник не зможе нормально функціонувати без корисної мікрофлори.

Щоб відновити або підтримати її баланс, потрібно щодня вживати в їжу живі кисломолочні продукти .

До речі, їх можна приготувати самостійно .

Вам знадобиться:

1) кип’ячене або пастеризоване молоко (в нестерилізовані молоці живуть кисломолочні бактерії, які в процесі приготування будуть конкурувати з закваскою і перетворювати молоко в кисле молоко),

2) сама закваска , яку можна придбати в аптеці або супермаркетах.

Закваска в молоці повинна розмножуватися при певній температурі – 36-39 ºС.

Якщо температура буде нижче, то вийде несмачний йогурт в’язкої консистенції.

А якщо температура буде вище, то сквашування не відбудеться.

Тому закип’ятіть молоко, остудіть його до потрібної температури, додайте закваску (згідно з рецептом), розмішайте і залийте в термос або йогуртницю на 4-6 годин.

7. Будь-які інтенсивні руху, особливо якщо в них залучаються м’язи живота і спини, підсилюють перистальтику кишечника і допомагають його регулярно спорожняти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів