
Несприятлива екологічна ситуація, і вживання їжі, не дуже корисної для печінки, сприяє накопиченню в нашому організмі великої кількості токсинів. А що є ще більш жахливим, так це величезна кількість шкідливої їжі на полицях супермаркетів і в ресторанах швидкого харчування. Саме тому всім нам просто необхідно періодичне очищення печінки.
Печінка – це орган, який відповідає за детоксикацію нашого організму, а також сприяє засвоєнню білків і їх синтезу. Тому ми повинні проявляти всіляку турботу про неї, як того вона заслуговує.
Чудодійний напій для очищення печінки
Найсумнішим є те, що печінка працює непомітно. Ми звертаємо увагу на наше серце, нирки, легені і абсолютно ігноруємо важливість підтримки оптимального функціонування печінки. Ми не надаємо значення тому, що, якщо не будемо дбати про її здоров’я, у нас можуть виникнути серйозні захворювання. Ось вони-то і завдадуть істотної шкоди нашому здоров’ю.
Тому бажано берегти її чистоту і здоров’я, уникати таких захворювань як гепатит або жирова дистрофія печінки. Усунути неполадки в роботі печінки нескладно. Це можна робити в домашніх умовах за допомогою натуральних засобів, наприклад, використовуючи м’яту. Ось що потрібно зробити.
Складові:
- жменю свіжого листя м’яти
- сік одного лимона
- сік одного апельсина
- 1 літр води
- мед за смаком
Приготування і вживання:
- Воду з листям м’яти доводимо до кипіння. Даємо їм покипіти протягом 5 хвилин.
- Потім м’ятний відвар прибираємо з вогню і залишаємо його на деякий час.
- З лимона і апельсина видавлюємо сік. Змішуємо його з натертою попередньо цедрою лимона.
- За смаком додаємо мед.
- З’єднуємо м’ятний відвар з підсолодженим соком.
Цей напій ви можете вживати як теплим, так і холодним, в залежності від ваших уподобань. Крім очисного ефекту, він надає чудову дію і на травну систему.
Але майте на увазі, що перш ніж застосовувати запропонований засіб очищення печінки, необхідно мати достовірну інформацію про її стан. Тому обов’язкова консультація з фахівцем, гастроентерологом або лікуючим лікарем!