ТОП-5 продуктів, які не варто їсти нікому і ніколи

Мрієте про струнку фігуру і міцне здоров’я – задумайтеся про те, що ви їсте. Ні, ми не закликаємо вас негайно відмовитися від солодкого або гострого. Але ці 5 продуктів точно не варто їсти нікому і ніколи.

Перед тим як стати на шлях здорового способу життя і правильного харчування, перевірте, чи немає в вашому раціоні цих продуктів.

Перероблені М’ЯСНІ ПРОДУКТИ

Відкривають наш «чорний список» – перероблені м’ясні продукти. До них відносяться ковбаса, сосиски, консерви, заморожені котлети та інші напівфабрикати. Ви, напевно, здогадуєтеся, що в цих «Вкусняшках» міститься просто неймовірна кількість солі, консервантів та іншої хімії. Але найстрашніше в їх складі – це шкідливі жири, які сприяють підвищенню рівня холестерину в крові, а також можуть стати причиною розвитку ожиріння і хвороб серця.

МАЙОНЕЗ

Майонез – найшкідливіший з усіх покупних соусів. Багато жінок вважають його «символом» шкідливої і калорійної їжі і намагаються не тримати в холодильнику. А ось представники сильної статі готові додавати майонез практично в будь-яку страву, вважаючи його універсальною приправою на всі випадки життя. Інша справа – майонез, приготований самостійно. Знаєте, що потрібно для домашнього майонезу? Рослинна олія, сіль, оцет і трохи спецій. А тепер подивись на склад покупного майонезу. Нагадує підручник з хімії, чи не так? І останній «цвях в труну» покупному майонезу: як може бути корисний продукт, який зберігається роками ?!

МАРГАРИН

Лихі 90-ті – час, коли маргарин був одним з найпопулярніших продуктів, адже за справжнім вершковим маслом доводилося «пополювати». Що таке маргарин і чому він шкідливий? У складі маргарину – штучний жир, який виробляють на основі води, емульгаторів і рослинних жирів, одержуваних в основному з геномодифікованої сої. Крім цих не самих корисних інгредієнтів, до складу маргарину входять ще і трансжири, які, як ми говорили вище, підвищують рівень холестерину і стимулюють розвиток хвороб серця. Та й смакові якості цього продукту теж залишають бажати кращого. Воно вам треба? Ось і ми думаємо, що економія того не варто.

МЮСЛІ

Сухі сніданки – відмінне рішення: не потрібно метушитися з кашами, омлетами та іншими сирниками. Куди простіше насипати собі чашку мюслі, запити їх кавою і побігти у справах. Але з мюслі все не так просто. У їх складі величезна кількість цукру і рослинних масел, щедро доданих виробниками для посилення смаку. Дієтичний продукт? А ось і ні! У 100 грамах мюслі міститься приблизно 400 калорій – чи не забагато для корисного сніданку?

знежирені продукти

Популярність знежирених продуктів зростає з кожним днем: кожен шановний себе виробник сьогодні має в своєму арсеналі лінійку 0%. Але мало хто знає, що знежирені йогурти та сирки не такі вже дієтичні, якими здаються. По-перше, видаляючи жири, виробники замінюють їх підсилювачами смаку та іншими хімічними добавками, які компенсують смак. По-друге, щоб підвищити термін придатності продуктів, в них додають ті ж транс-жири. Не переконали? Тоді давайте проаналізуємо разом. У молоці жир повинен бути? Повинен. У сирі повинен бути? Повинен. Значить, нульовий сир – це вже не сир, це якась хімічна сполука.

Джерело

Поділись


Новини партнерів