Аналіз зібраних даних показав, що чим більше йогурту споживали учасники дослідження, тим нижче був у них ризик виникнення важких проблем з серцем і судинами. Так, у жінок, які з’їдали дві і більше порцій йогурту в тиждень, ризик захворіти був знижений на 17%, а у чоловіків – на 21% в порівнянні з тими, хто їв йогурт рідше ніж раз на місяць. А у тих, хто дотримувався спеціальної здорової дієти для гіпертоніків, і щодня включав в неї йогурт, ризик інфаркту або інсульту був знижений на 30%.
Отримані результати підтверджують раніше отримані дані про користь молочних продуктів, особливо тих, що пройшли процес ферментації, для людей з високим ризиком серцево-судинних захворювань, відзначають вчені.
Джерело