6 ознак раку яєчників

На жаль, більшість жінок не знають про небезпеку і симптоми раку яєчників, і багато хто дізнається, що у них є проблеми, надто пізно.

Існує також загальний недолік знань про рак яєчників і про його симптоми. Тому ми пропонуємо вам цю інформацію.

Рак яєчників починається в яєчниках і може швидко поширитися на іншу частину репродуктивної системи, якщо його не виявили швидко. Епітеліальні пухлини яєчників є найбільш поширеним типом пухлини.

Проте, симптоми раку яєчників пропускаються або відносяться до інших проблем із здоров’ям менш серйозним і про них легко забувають як і пацієнти, так і лікарі.

Ось 6 загальних ознак раку яєчників, на які часто не звертають увагу :

1. Набряклий живіт

Набрякання відбувається, коли рідина, яку називаються асцит, заповнює черевну порожнину. Це симптом відбувається після того, як хвороба прогресує, але також може бути

2. Постійні болі в ділянці живота або тазу

Хронічний біль в ділянці живота або тазу є явною ознакою того, що щось не так. Це є симптомом раку яєчників і кіст яєчників. До будь-якого болю, який не проходить через декілька днів слід віднестися дуже серйозно.

3. Відчуття ситості настає набагато раніше, ніж зазвичай

Цікаво, що жінки, що страждають від раку яєчників, часто почувають себе ситими швидше і насилу їдять більше, ніж зазвичай. Це відбувається тому, що рак руйнує гормони, які контролюють обмін речовин.

4. Проблеми з сечовипусканням

Прискорене сечовипускання є ознакою раку яєчників. Рідина, яка накопичується і викликає набряк і тиск на сечовий міхур. Ось чому жінки з раком яєчників відвідують туалет частіше. На жаль, цей симптом часто зв’язують з проблемами сечового міхура.

5. Зміна руху кишківника

Будь-які зміни в дефекації, або закреп або пронос, може бути ознакою раку яєчників. Це вказує на той факт, що рак поширився на товсту кишку або тиск накопиченої рідини може впливати на цю область.

6. Ненормальна кровотеча

При будь-якій ненормальній кровотечі слід звернутися до лікаря. Це не нормально, і до того ж це симптом, який пов’язаний з серйозними проблемами зі здоров’ям репродуктивної системи.

Звичайно, один або два з перелічених вище симптомів може бути пов’язано з іншим захворюванням, менш серйозним проблемам зі здоров’ям.

Ось чому рак яєчників часто не діагностується впродовж декількох місяців.

Джерело

Поділись


Новини партнерів