Посмажити омлет чи яєчню на сніданок – легко, просто, і смачно. Однак частина людей боїться часто вживати яйця. Мовляв, вони підвищують рівень холестерину в крові.
Чи так це насправді та чому варто смакувати яйцями зранку, для Lifehack розповідає авторка книжки про харчування Жюль Кленсі, яка має науковий ступінь в галузі харчової науки. Адаптація Української правди.
По-перше Після яєць ви довше почуватиметесь ситими.
Яйця значно довше зберігають відчуття ситості порівняно з вівсянкою чи тостами.
Білок і жири у яйцях допомагають підтримувати вашу бадьорість, завдяки ним ми довше ситі й менше хочемо перекусити ще до обіду.
По-друге Яйця допомагають втратити зайву вагу.
Вони допомагають нам довше почуватись ситими.
Дослідження показує, що люди, які вживають яйця на сніданок, більш схильні до втрати ваги порівняно з тими, хто зранку смакує круасаном чи випічкою.
По-третє Яйця – чудове джерело білка
Яйця – одне з найкращих джерел отримання білка.
У них є всі незамінні амінокислоти, які мають бути в нашій дієті.
По-четверте Яйця коштують недорого
Порівняно з іншими продуктами з високим вмістом білка – червоним м’ясом, наприклад, яйця дружні до вашого гаманця
По-п’яте Яйця не погіршать ваш рівень холестерину.
Яйця справді містять значну кількість холестерину, але дослідження показали, що він не впливає на рівень холестерину в крові.
Тому немає потреби хвилюватися через те, що яйця збільшать ризик хвороби серця.
По-шосте Яйця допомагають розвитку мозку і пам’яті.
У яйцях є холін – поживна речовина, яка стимулює розвиток мозку і його роботу, а також покращує пам’ять і підвищує пильність.
Брак холіну в їжі призводить до відкладення жиру в печінці, пошкодження нирок і кровотеч.
По-сьоме Яйця захищають ваш зір.
У яйцях є два антиоксиданти – лютеїн і зеаксантин – які пов’язані з захистом очей від ушкоджень через ультрафіолетове випромінення.
Ці антиоксиданти також пов’язані зі зменшенням ймовірності розвитку катаракти у зрілому віці.