
Учені з Кембриджського університету дійшли висновку, що кокосова олія, хоча й відноситься до категорії насичених жирів, знижує ризики хвороб серця.
Дослідники, тестуючи 94 добровольця у віці від 50 до 75 років, у яких не виникало хвороб серця чи діабету, з’ясували, що кокосова олія при щоденному вживанні протягом місяця знижує ризик інсультів.
Учасників розділили на різні групи, які вживали по 50 г кокосової, оливкової олії та вершкового масла протягом чотирьох тижнів.
У тих, хто споживав вершкове масло, спостерігалося середнє збільшення показників “поганого” холестерину на 10 відсотків, а у “споживачів” оливкової олії рівень “поганого” холестерину знизився несуттєво, натомість “гарний” холестерин піднявся на 5 відсотків.
А ось у тих, кому довелося розбавляти свою їжу кокосовою олією, “гарний” холестерин піднявся на 15% відсотків, що є найкращим показником серед насичених жирів, які здатні знижувати ризик отримання хвороб серця.
Нагадаємо, дослідники з Університетського коледжу Лондона встановили, що в кілька разів збільшити ризик раку шлунка може прийом таблеток від печії.
Раніше фахівцями WebMD (найбільший американський портал по темі охорони здоров’я та одночасно спільнота лікарів) були зібрані кілька симптомів, які пов’язані з онкологією. Людина може не здогадуватися, що чимось хворіє, але організм кожен раз подає їй різні сигнали.
Також ми писали про те, що група дослідників виявила, що підвищені дози вітаміну С і ніацину, або вітаміну B3, знищують стовбурові клітини раку. Опубліковане журналом Cell Biology International дослідження показало, що при впливі низьких і високих доз вітаміну C і ніацину на стовбурові клітини пухлин кишечника, дія протилежна.
Нагадаємо, люди усілякими способами намагаються винайти еліксир вічної молодості. Науковці ж кажуть, що основою довголіття є збалансоване харчування, яке включає усі необхідні організму вітаміни, мінерали та мікроелементи, а також правильне співвідношення білків, жирів та вуглеводів.