Ресторани швидкого харчування, шкідливі і згубні звички, пристрасть до солодощів і багато іншого призводить до того, що підшлункова залоза швидко зношується, втрачаючи свій ресурс. Спочатку це може бути непомітно – легке відчуття дискомфорту, стреси. Однак з часом проблема починає розвиватися і набуває інший, більш серйозний характер.
Як позбутися від проблем з підшлунковою залозою
Щоб уникнути збоїв в роботі травної системи, серця і судин, пов’язаних з ослабленням здібностей і зносом ресурсу підшлункової, можна вдатися до одного дієвого рецепту. Буде потрібно взяти:
- 250 грам пшона;
- 2,5 літра води;
- 350 грам гарбуза;
- 20 грам вершкового масла.
Воду потрібно налити в каструлю і поставити на вогонь. Після закипання в неї засипається промите пшоно. Коли воно готове, можна додавати терту на грубій тертці гарбуз.
Суміш вариться протягом 10-15 хвилин. Ідеальною стане консистенція у вигляді пюре. Тепер можна додавати масло і сміливо їсти цілющу кашу! Найкраще замінити нею вечірній прийом їжі: так можна домогтися максимального ефекту для зміцнення підшлункової залози.
Інші засоби в допомогу підшлунковій залозі
На додаток до цілющої каші можна використовувати:
- Гречану кашу. Таке блюдо, приготоване на молоці, надасть позитивний ефект. Її можна вживати на сніданок. Важливо утриматися від додавання великої кількості цукру.
- Кисле молоко. Регулярне споживання кислого молока не тільки допоможе оздоровити організм, але і прекрасно позначиться на травних процесах. Спробуйте!
- Лист лавра. Його запарюють в окропі. На 1 листик буде потрібно 30 мл води. Витриманий протягом доби еліксир можна споживати в кількості чайну ложку до прийому їжі.
Стежити за станом підшлункової залози – вкрай важливо! Не зволікайте при виявленні перших симптомів збоїв в її роботі, і споживайте натуральні і корисні продукти. Цілюща каша замість вечері – ваш перший крок до здоров’я підшлункової залози!