Які помилки ми робимо в душі кожен день

Прийняття душу або ванни – частина щоденного ритуалу. Ми виконуємо це автоматично, навіть не замислюючись. Ми привчаємося стежити за чистотою тіла з дитинства, і це стає звичкою. Тому важко уявити, що ми щось можемо робити не так, як треба. І тим не менше, це так. Нижче наведені найпоширеніші помилки, які роблять люди під час миття.

1. Миєте голову кожен день

Нам всім хочеться мати чисте, сяюче волосся. Але це не означає, що голову потрібно мити щодня. Справа в тому, що при частому обполіскуванні шкіра голови пересихає і пошкоджується, тому проводити цю процедуру слід рідше. Так, тонке волосся рекомендується мити двічі, а густі або кучеряве – один раз в тиждень.

2. Прийматєте душ занадто часто або довго

Стояти під душем, звичайно, дуже приємно, проте слід пам’ятати, що вода змиває природний зволожуючий захист . Для миття достатньо 5-10 хвилин в день. Якщо ви миєтеся довше або частіше, ваша шкіра може страждати від пересихання. Якщо дійсно потрібно ополоснуться, наприклад, в сильну спеку або після занять спортом, постарайтеся зробити це швидко і не використовуйте мила.

3. Не мити спину або ноги

Так, до цих місць дійсно незручно дотягуватися, однак ігнорувати їх не варто. Справа в тому, що мертві клітини з’являються по всій поверхні шкіри, і їх треба змивати. До того ж, наші ступні дуже часто вражаються бактеріями і грибками, тому потребують ретельного догляду.

4. Не сушите мочалку

Всякий раз під час миття в пори мочалки забиваються частинки бруду і клітини шкіри, що створює прекрасне живильне середовище для бактерій. Тому так важливо ретельно сушити мочалку після кожного використання. Це також відноситься до рушників, якими ви витираєте обличчя або тіло.

5. Наносите зволожуючі засоби невчасно

Мило ефективно очищає шкіру, але при цьому сушить її. Тому корисно користуватися зволожуючим кремом після кожного миття. Але не чекайте, поки шкіра повністю висохне – багато зволожуючих засобів потрібно наносити на вологу шкіру.

6. Занадто ретельно витираєтися

Багато з нас, коли закінчують митися, починають витиратися з особливим старанням. Такий спосіб пошкоджує і травмує шкіру. Краще за все не розтиратися, а м’яко промокнути шкіру рушником. Це займе більше часу, але воно того варте.

7. Не приймаєте душ після занять спортом

Навіть якщо ви під час тренування і не спітніли, все одно варто ополоснуться. Навіть невеликої кількості поту може вистачити бактеріям, які через пару годин додадуть аромат тілу. Всього пару хвилин, проведені в душі, врятують вас.

8. Миєтеся тільки гарячою водою

Звичайно, митися холодною водою не так приємно, як гарячої. Однак холодна вода має ряд значних переваг: вона стимулює кровообіг, освіжає шкіру, додає енергії і бадьорить. Так що, якщо ви не можете витерпіти холодний душ, постарайтеся хоча б ополоснуться в кінці холодною водою протягом 30 секунд.

9. Наносите кондиціонер на все волосся

Користуватися кондиціонером – корисна справа. Але після нього волосся може виглядати тьмяним і жирним. Якщо у вас довге волосся, спробуйте наносити кондиціонер тільки на кінчики локонів. Або ж нанесіть кондиціонер ПЕРЕД тим, як використовувати шампунь, щоб змити жирний слід.

10. Загортаєте довге волосся після миття в рушник

А ще трете його рушником, бажаючи висушити. Це ламає і сплутує волосся. Краще в такому випадку віджати з нього зайву воду рушником.

 

А у вас багато цих шкідливих звичок? Спробуйте трохи змінити свої лазневі ритуали і відчуйте різницю!

Поділись


Новини партнерів