Дерматологи знайшли найдешевший спосіб омолодження

Омолодити оюличчя цілком можливо без використання дорогих косметологічних і пластичних процедур, пише журнал JAMA Dermatology. При цьому видання посилається на висновок співробітників Північно-Західного університету в Іллінойсі (США).

Американські вчені встановили: для того, щоб виглядати молодше без втручання пластичних хірургів, достатньо по півгодини в день займатися мімічною гімнастикою. На користь такого висновку свідчать дані експерименту за участю 16 жінок у віці від 40 до 65 років.

Протягом 20-тижнів ці жінки разом з інструкторами виконували комплекс з 32 мімічних вправ. Надалі ще протягом 20 тижнів вони робили лицьову гімнастику вже вдома, займаючись по півгодини в день. При цьому учасниць постійно фотографували.
Знімки жінок, зроблені в різні моменти експерименту, показували для оцінки передбачуваного віку стороннім дерматологам. Спочатку ті припустили, що середній вік учасниць становить 50,8 років. Коли зовнішній вигляд жінок попросили оцінити після курсу мімічної гімнастики, рецензенти вже припустили, що їм, в середньому, трохи більше 48 років.

Читайте також: Цей продукт потрібно обов’язково додавати в салат для того, щоб бути здоровим!

Можливо, це і є недорогий і безпечний спосіб омолодження, зауважив провідний автор дослідження Мурад Алам. За його словами, завдяки лицьовій гімнастиці підшкірні м’язи стають більш розвиненими і роблять обличчя більш об’ємним, що і надає ефекту молодості.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів