Названа головна причина підвищення артеріального тиску

Кардіологи розповіли, в чому потрібно собі відмовити, щоб знизити артеріальний тиск

Багато людей, які страждають від високого артеріального тиску не знають, як поліпшити стан свого здоров’я, намагаючись регулярно пити спеціальні препарати.

Однак кардіологи розповіли, як знизити тиск без медпрепаратів. Перше, що потрібно зробити – відмовитися від куріння, оскільки у некурящих не розвивається гіпертензія, а отже, знижується тиск.

Дуже важливо також регулярне заняття спортом. Причому приділяти цьому потрібно мінімум 45 хвилин 3 рази в день. При цьому, можна і потрібно використовувати спеціальний вимірювач пульсу, а розрахувати максимальний пульс за формулою “220 ударів мінус вік”. А нормальним вважається пульс в межах близько 75% від максимального.

Крім того, потрібно підтримувати нормальну масу тіла і стежити за об’ємом талії. Для чоловіків цей показник становить 102 см, для жінок – 85 см.

Для ефективного зниження тиску потрібно обмежити вживання солі. Нормою вживання солі є 5 г / день (1 ч.л.). Також потрібно обмежити вживання солевмісних продуктів: ковбас, копченостей, соусів і т.п.

Однак, найголовніше: найбільший вплив на артеріальний тиск – через вживання алкоголю. Для ефективного зниження тиску потрібно взагалі відмовитися від алкоголю, оскільки будь-яка його доза підвищує артеріальний тиск. 

Джерело

Поділись


Новини партнерів