Жирова хвороба печінки і як її лікувати

Якщо у пацієнта діагностували жирову хворобу печінки, наступним кроком, природньо, являється відповідне лікування. На додаток до прийому ліків, призначених лікарем, важливо дотримуватися дієти з низьким вмістом жирів і не забувати про фізичні вправи. Ось декілька рекомендацій:

1. Скоротіть споживання рафінованих продуктів

Тут йдеться про борошно і цукри. Старайтеся замість цих інгредієнтів їсти більше цілісних злаків.

2. Спробуйте “середземноморську дієту”

Це один з найбільш здорових типів харчування, які тільки існують. Середземноморська дієта грунтується на продуктах з низьким вмістом жиру або включає жири здорові, наприклад такі, як оливкова олія.

3. Уникайте споживання алкоголю

Алкоголь – один з головних ворогів печінки. Надмірне споживання алкогольних напоїв може привести не лише до розвитку стеатозу, але і до цирозу печінки.

4. Не приймайте певні лікарські препарати
Проконсультуйтеся з вашим лікарем, щоб дізнатися, які препарати можуть бути шкідливі для вашого стану. Швидше за все, він порадить вам понизити споживання анальгетиків, естрогену і протизапальних засобів.

5. Займайтеся спортом

Фізичні вправи – наш вірний союзник. Ви почнете краще себе почувати, а печінка поступово повернеться до свого нормального “режиму роботи”. Ви можете гуляти в парку, вигулювати собаку, їздити на велосипеді або плавати. Вибирайте той вид діяльності, що вам більше до душі, і займайтеся не менше 3 раз на тиждень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів