
Цукіні є родом з Центральної Америки. Крім його м’якого і тонкого смаку, цукіні є безперечним союзником всіх тих, хто слідує дієті, щоб схуднути, тому що вони містять тільки 15 калорій на 100 грамів . Це ідеально!
Вони також містять значну кількість мінералів і мікроелементів, таких як калій, фосфор, кальцій, магній і мідь .
Але зоряне з’єднання цукіні є комбінацією двох антиоксидантів, виявлених у великих кількостях, таких як лютеїн і зеаксантин.
Ви знаєте, чому цукіні ідеальний для жінок? Згідно клінічного дослідження, солі цукіні мають сечогінну дію, і при споживанні у великих кількостях було виявлено, що жінки, які вживають його, страждали меншою депресією і помітно зменшували біль при періодах.
Але це не єдині переваги цукіні, тому що їх властивості вигідні для всіх.
Переваги цукіні:
1) Запобігання раку: у цукіні є цінні антиоксиданти для організму. Ці фенольні сполуки, каротин і флавоноїди допомагають боротися з руйнівною дією вільних радикалів і в той же час брати участь в профілактиці певних видів раку і серцево-судинних захворювань.
2) Допомагає схуднути: цей овоч складається на 95% з води і містить менше калорій, ніж помідори. Він освіжає і сприяє гідратації. Він містить тільки 15 калорій на 100 грамів, а його глікемічний індекс у рівній мірі обмежений.
Не бійтеся їсти цукіні без обмежень, тому що він не представляє небезпеки для вашого раціону.
3) Гіпертонія і холестерин: Високий вміст калію в цукіні дуже важливий для серцево-судинного здоров’я. Збільшуючи діаметр кровоносних судин, калій з цукіні знижує ризик інсультів, а також хвороб серця.
Цей овоч також містить рутин, який захищає серцево-судинну систему і підвищує опірність судин.
4) Він підтримує кишковий транзит: вітаміни і волокна цукіні сприяють кишковому транзиту, важливо використовувати їх для досягнення цього ефекту.
Його послаблюючий ефект дозволяє правильно очищати товсту кишку і знижує ризик розвитку раку.
5) Цукіні хороший для очей: лютеїн і зеаксантин з цукіні, є його основними каротинами, і вони, в свою чергу, знаходяться в лінзі очей. Цукіні може зіграти профілактичну роль проти дегенерації жовтої плями, пов’язаного з віком.
Щоб піклуватися про свій зір, подумайте про збільшення споживання цукіні.
Способи використання.
Як шкірка, так і целюлоза цукіні містять антиоксидантні властивості, які приносять користь шкірі.
Розріжте цукіні на тонкі скибочки і помістіть їх на обличчя, щоб сприяти регенерації клітин і поліпшити якість шкіри.
Рецепт легкий і швидкий!
Якщо ви вирішили почати користуватися всіма перевагами цукіні, ми пропонуємо цей рецепт смачний, здоровий і дуже простий у приготуванні.
Інгредієнти розраховані на 4 людини, і вам буде потрібно всього 10 хвилин підготовки і 30 хвилин приготування.
Складові:
-2 кабачка.
-1 середня цибуля.
-200 г тертого сиру Пармезан.
-200 мл свіжих вершків.
-1 яйце.
-1 пучок кмину.
-Сіль і перець для смаку.
приготування:
-Нагрейте духовку до 180º.
-Почистіть цукіні, наріжте їх на тонкі скибочки і помістіть їх в миску.
-Розріжте цибулю таким же чином і додайте також в миску.
-В іншій мисці змішайте свіжі вершки, яйце і тертий сир Пармезан. Добре перемішайте, поки не отримаєте однорідну масу.
-Перелийте суміш в миску з цукіні і цибулею і приправте сіллю і перцем.
-Нарешті додайте тмин і добре перемішайте, все перекладіть на деко.
-Поставьте в духовку і запікайте 30 хвилин.